Ο Mr Corona κληροδότησε 2 εκατ. σε κάθε κάτοικο από το χωριό του

Ο Mr Corona κληροδότησε 2 εκατ. σε κάθε κάτοικο από το χωριό του
Και οι 80 κάτοικοι ενός του ήσυχου ισπανικού χωριού Cerezales del Condado έγιναν εκατομμυριούχοι. Και όχι δεν κέρδισαν το λαχείο. Απλά αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του ιδρυτή της Corona και συγχωριανού τους Antonino Fernández.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, o Antonino Fernández ήταν το 11ο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας- που αποτελείτο συνολικά από 13 παιδιά – και ήταν 32 χρονών όταν το 1949 μετακόμισε στο Μεξικό. Τότε έγινε διευθύνων σύμβουλος της Grupo Modelo, της εταιρείας που φτιάχνει την διάσημη μπύρα Corona, όμως δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του.

Ο Fernández πέθανε φέτος τον Αύγουστο σε ηλικία 99 ετών, και ήταν μέχρι τότε δισεκατομμυριούχος. Στη διαθήκη του ανέφερε πως η επιθυμία του ήταν να αφήσει 169 εκατομμύρια λίρες στους συγχωριανούς του από το Cerezales, το χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Έτσι ο κάθε κάτοικος αυτού του μικρού ισπανικού χωριού κληρονόμησε περίπου 2 εκατομμύρια λίρες.

Ο Fernández γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1917. Σε ηλικία 14 ετών άφησε το σχολείο επειδή οι γονείς του αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες. Μετά τον Ισπανικό Εμφύλιο μετακόμισε στην πόλη Leon στην βόρεια Ισπανία όπου και παντρεύτηκε με τη σύζυγό του Cinia González Díez. Το 1949 ο θείος της συζύγου του, που ήταν ιδιοκτήτης της Grupo Modelo, προσκάλεσε το ζευγάρι να μείνει μόνιμα στο Μεξικό, όπου ο Fernández άρχισε να δουλεύει ως υπάλληλος στην αποθήκη του εργοστασίου της εταιρείας ζυθοποιίας.

Δούλεψε σκληρά και το 1997 έγινε διευθύνων σύμβουλοςτης Corona. Σημειώνεται ότι η Corona Extra είναι στη δεύτερη θέση των εισαγόμενων μπυρών στις ΗΠΑ με ετήσιες πωλήσεις 693 εκατ. δολαρίων. Ο Fernández εκτός του ότι έκανε τους 80 κατοίκους του χωριού πλούσιους πρόσφερε ένα καινούργιο πολιτιστικό κέντρο και μία ΜΚΟ με 300 υπαλλήλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ