Έτσι θα είναι οι στάσεις λεωφορείων στο μέλλον

Έτσι θα είναι οι στάσεις λεωφορείων στο μέλλον
Είναι μία ιδέα της Ericsson που σε λίγα χρόνια πιθανόν να αποτελεί μια πραγματικότητα.

Μια συνδεδεμένη στάση που ενσωματώνει 3G, LTE ή WiFi small cell τεχνολογίες. Μια στάση που θα μπορούσε να προσφέρει επιπλέον εισόδημα στους παρόχους δημοσίων μεταφορών, καθώς θα εκμισθώνεται σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για την καλύτερη κάλυψη των δικτύων τους και ταυτόχρονα να υποστηρίζει λειτουργίες ιδιαίτερα χρήσιμες για όσους μετακινούνται.

Αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν οθόνες που προβάλλουν πληροφορίες σχετικά με την κίνηση των λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο και οθόνες αφής που παρέχουν πρόσβαση σε διαδραστικούς χάρτες, τοπικές ειδήσεις, τουριστικές πληροφορίες και διαφημίσεις. Επιπλέον, μία κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV), ένα κουμπί πανικού και μια λειτουργία push-to-talk θα μπορούσαν να ενσωματωθούν ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια και να είναι εύκολο για τα άτομα που μετακινούνται να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή την αστυνομία.

Η ιδέα της διασυνδεδεμένης στάσης παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο συνέδριο και έκθεση UITP, τη μεγαλύτερη εκδήλωση δημόσιων μεταφορών παγκοσμίως και ενσωματώνουν τις τεχνολογίες Small Cell της Ericsson, οι οποίες δίνουν λύσεις σε πυκνά αστικά περιβάλλοντα, όπου δοκιμάζονται οι χωρητικότητες των τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Δημιουργώντας ένα ξεχωριστό small cell δίκτυο πρόσβασης (ενσωματωμένο στα δίκτυα μετάδοσης των τηλεπικοινωνιακών παρόχων) αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν σταθερά υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο Internet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ