Τα top 5 νησιά της Ελλάδας με τα ομορφότερα χωριά (ΦΩΤΟ)

Τα top 5 νησιά της Ελλάδας με τα ομορφότερα χωριά (ΦΩΤΟ)
Υπάρχουν πολλά όμορφα νησιά στην Ελλάδα, άλλα μεγάλα και άλλα μικρά, με παραδοσιακά χωριά που έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων.

Κάποια ξεχωρίζουν για την υπέροχη θέα τους, άλλα για την τοποθεσία κι άλλα για την αρχιτεκτονική τους, όλα όμως εκπλήσσουν με την ομορφιά τους και προκαλούν αμέτρητα φωτογραφικά κλικ.

Σας παρουσιάζουμε τα πέντε κορυφαία νησιά της Ελλάδας με τα ομορφότερα χωριά:

1. Χίος

Η φήμη των μεσαιωνικών χωριών της στο νότιο τμήμα του νησιού κάνει το γύρο του κόσμου, και όχι άδικα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα διάσημα μαστιχοχώρια: Μεστά, Πυργί, Αρμόλια και Ολύμποι θα σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές με τα λαβυρινθώδη καλντερίμια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τη μυστηριακή αύρα τους. Στον αντίποδα βρίσκονται τα Αυγώνυμα και ο Ανάβατος στο δυτικό τμήμα του νησιού, που διακρίνονται για την κλασική μεσαιωνική αρχιτεκτονική τους.

2. Νάξος

Από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Νάξου, η ορεινή Απείρανθος χαρακτηρίζεται για την ξεχωριστή αρχιτεκτονική, τους φιλόξενους ανθρώπους και τα γραφικά καλντερίμια της. Μια στάση, ωστόσο, στο Φιλώτι, τις Εγγαρές, τον Κυνίδαρο και τους Τρίποδες επιβάλλεται!

3. Λέσβος

Με το ούζο Πλωμαρίου να κάνει τον γύρο της Ελλάδας, η Λέσβος καυχιέται όχι μόνο για τα τοπικά προϊόντα αλλά και για τα παραδοσιακά χωριά της. Αγιάσος, Μόλυβος και Πλωμάρι είναι κάποια από αυτά που θα σε συστήσουν στην απαράμιλλη ομορφιά του νησιού, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στις παραθαλάσσιες περιοχές της.

4. Ζάκυνθος

Για να μυηθείς στον παραδοσιακό τρόπο ζωής της Ζακύνθου, η επιλογή σου είναι μία: να εκδράμεις στα χωριά του νησιού. Η Μπόχαλη, περιοχή που απαρτίζεται από τα χωριά Βάρες, Ακρωτήρι και Κρυονέρι και βρίθει από γραφικά σοκάκια και αρχοντικά σπίτια, αλλά και το Καμπί, το καταπράσινο χωριό με το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού, αναλαμβάνουν ρόλο «ξεναγού»!

5. Τήνος

Μπορεί να μην το γνώριζες, ωστόσο η Τήνος είναι γεμάτη με παραδοσιακά χωριά, κυρίως στο νότιο τμήμα της. Το καθένα ξεχωριστά αλλά και όλα μαζί συνθέτουν την άγνωστη σε πολλούς εικόνα της ενδοχώρας. Καταπράσινα και γραφικά φημίζονται για τις πανέμορφες πλατείες, τα πάλλευκα σπίτια, τις ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες τους. Κάνε ένα road trip και μην παραλείψεις να επισκεφτείς τα Δυο Χωριά (η πανοραμική θέα από εδώ προς όλες τις κατευθύνσεις είναι εκπληκτική), το Μουντάδο, τον Κτικάδο, τον Πύργο και το Βώλακα.

ΠΗΓΗ:athensmagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ