Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας αντικουνουπικά εύκολα και οικονομικά (Βίντεο)

Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας αντικουνουπικά εύκολα και οικονομικά (Βίντεο)
To καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί με αυτό η επέλαση των κουνουπιών! Για να τα απωθήσετε μπορείτε, βέβαια, να βρείτε στο εμπόριο πολλά προϊόντα που υπόσχονται αντικουνουπική προστασία, ωστόσο θέλετε να δείτε έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο να τα φτιάξετε μόνοι σας;

Οι παρακάτω "αντικουνουπική συνταγή" κατασκευάζεται εύκολα στο σπίτι με απλά υλικά και θα εξασφαλίσουν τόσο οικονομία όσο και... καλύτερη υγεία για όλη την οικογένεια!

Τι θα χρειαστείτε: Μπουκάλι από μπύρα - ουίσκι, ένα χοντρό φυτίλι ή βαμβακερό ύφασμα, παραφινέλαιο – υγρό κερί σιτρονέλας, ένα κατσαβίδι.

Βήμα 1ο: Πλύνετε καλά το άδειο μπουκάλι της μπύρας, έτσι ώστε να μην έχει υπολείμματα αλκοόλ. Στη συνέχεια, γεμίστε το κάτω μέρος με τριμμένο κερί μέχρι τη μέση περίπου.

Βήμα 2ο: Αργότερα, βάλτε μέσα στο μπουκάλι ένα φυτίλι και γεμίστε το υπόλοιπο μπουκάλι με υγρό κερί σιτρονέλας.

Βήμα 3ο: Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο του καπακιού με τη βοήθεια του κατσαβιδιού. Σημαντικό είναι η τρύπα να είναι ανάλογη με το πάχος του φυτιλιού, δηλαδή ούτε πιο φαρδιά, ούτε πιο μικρή. Τραβήξτε το φυτίλι μέσα από την τρύπα και αφήστε το να προεξέχει ίσα ίσα πάνω από το καπάκι. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι το μεταλλικό καπάκι δεν έχει πλαστικό στο κάτω μέρος του, καθώς το υλικό θα λιώσει με τη φλόγα.

Βήμα 4ο: Βυθίστε το φυτίλι μέσα στο μπουκάλι και κλείστε το καπάκι. Σε περίπτωση που το φυτίλι είναι αρκετά μακρύ, κόψτε το με ένα ψαλίδι. Γυρίστε ανάποδα το μπουκάλι, ώστε το φυτίλι να «τραβήξει» το λάδι… και ανάψτε το με έναν αναπτήρα!

Έξτρα tip: Σε περίπτωση που έχετε ξεμείνει από φυτίλια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια «λωρίδα» βαμβακερού υφάσματος από τη σφουγγαρίστρα, εφόσον έχετε αφαιρέσει τα χημικά καθαριστικά από πάνω του. Στρίψτε τη λωρίδα και περάστε τη μέσα από το καπάκι.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω: