Οι offshore, η Hellas Οn Line και ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι offshore, η Hellas Οn Line και ο ΣΥΡΙΖΑ
Δύο offshore εταιρίες είναι οι βασικοί μέτοχοι της νεοσύστατης 360 CONNECT Α.Ε., σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του fpress.gr, που προσέλαβε τους περισσότερους από τους 450 εργαζόμενους της Hellas on Line. Ποιοι είναι οι τελικοί μέτοχοι, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ακόμη βέβαια τα στοιχεία δεν έχουν εμφανιστεί στο ΓΕΜΗ, καθώς όπως θα δείτε παρακάτω, στην αναζήτηση μας βγαίνουν οι εξής πληροφορίες:

Η ενημέρωση από το ΓΕΜΗ

360 CONNECT ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Διακριτικός Τίτλος: 360 CONNECT Α.Ε.
Αριθμός ΓΕΜΗ: 128291807000

1.

Έγγραφο Ε149950 13.12.2013
Αριθμός Πρωτοκόλλου Αποστολέα: 128291807000
Θέμα: ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΕ
Σε στάδιο επεξεργασίας : έχει ενταχθεί στο ΦΕΚ ΑΕ-EΠΕ 8843 - 13.12.2013

Στη Βουλή το θέμα από ΣΥΡΙΖΑ

Επερώτηση στη Βουλή για το θέμα κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έχει ως εξής:

"Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: «Απαράδεκτη και παράνομη η διαδικασία της εκβιαστικής μεταφοράς εκατοντάδων εργαζομένων της HOL σε τρίτη εταιρεία με πλήρη καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.»

Την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Hellas Online (HOL) αποφάσισε αιφνιδιαστικά να διακόψει άμεσα τη λειτουργία των Διευθύνσεων Customer Operations, Retail Sales και Retention εντός της Hellas Οnline και να αναθέσει την εκτέλεση αυτών των αντικειμένων στην τρίτη εταιρεία «360 Connect», χρησιμοποιώντας τη γνωστή μέθοδο καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων, το outsourcing.

Με τον εκβιασμό για μη πρόσληψη στη νέα εταιρεία όσων αρνηθούν να υπογράψουν «οικειοθελείς» παραιτήσεις εντός 48 ωρών, η HOL παρέκαμψε τον νόμο περί ομαδικών απολύσεων και εξανάγκασε επί της ουσίας τους 460 εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας τρίμηνης διάρκειας με μειώσεις μισθού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε σημειώσει 7,29% αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας στα 53,4 εκ. ευρώ και αύξηση πελατών κατά 4,2% σε σχέση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2012. Στο mail, μάλιστα, με το οποίο ανακοίνωνε στους εργαζόμενους τις παραπάνω αποφάσεις, η διοίκηση παραδεχόταν ότι η «Hellas Online» έχει κλείσει πέντε χρόνια συνεχούς προόδου και ανάπτυξης και ότι αποτελεί «τον μεγαλύτερο, σε συνολικά έσοδα, εναλλακτικό πάροχο, έχοντας παράλληλα και την πιο υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση. Τα λειτουργικά μας κέρδη ξεπερνούν το 31% των εσόδων μας, ο δανεισμός μας είναι στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε ετών και είμαστε και οι πρώτοι στην αγορά που παρουσιάσαμε κέρδη προ φόρων».

Επειδή, βάσει και των στοιχείων και των δικών της ισχυρισμών, πρόκειται για μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Επειδή, όπως έδειξαν και τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ (9/12/2013), διανύουμε μια περίοδο που μερίδιο του εισοδήματος του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού είναι 6,6 φορές μεγαλύτερο από το μερίδιο του εισοδήματος του φτωχότερου 20% του πληθυσμού και αυτές οι μεθοδεύσεις επιτείνουν την ήδη δραματική κατάσταση των εργαζομένων.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να αφήνονται κερδοφόρες επιχειρήσεις να προχωρούν σε εκβιασμούς εις βάρος των εργαζομένων χωρίς καμία κύρωση.

Επειδή το τελευταίο χρονικά διάστημα εμφανίζονται ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων με τη χρησιμοποίηση της ίδιας μεθόδου (π.χ. συγχώνευση δικτύων Vodafone-Wind) στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν τα Υπουργεία που εποπτεύουν, προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία της εκβιαστικής μεταφοράς των εργαζομένων της HOL στην τρίτη εταιρεία «360 Connect» και να διασφαλιστεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους χωρίς καμία έκπτωση από τα μέχρι σήμερα κεκτημένα τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Στρατούλης Δημήτρης

Μητρόπουλος Αλέξης

Μπάρκας Κώστας

Μπόλαρη Μαρία

Σταθάς Γιάννης

Τσουκαλάς Δημήτρης

Χαραλαμπίδου Δέσποινα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ