Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Αποχή από τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια του ΕΟΠΥΥ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Αποχή από τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια του ΕΟΠΥΥ

Οι επετειακοί εορτασμοί θα γίνουν 23 και 24 Φεβρουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο.

Αποχή από τις εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Οι επετειακοί εορτασμοί θα γίνουν 23 και 24 Φεβρουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ανακοίνωσε τη μη συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις του ΕΟΠYΥ, με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από την ίδρυσή του.

Για την αποχή του από το διήμερο των εκδηλώσεων στις 23 και 24 Φεβρουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο ο ΠΙΣ αναφέρει τους παρακάτω λόγους:

1. Με το clawbαck και το rebαte στα ύψη είναι εκτός τόπου και χρόνου εορταστικές εκδηλώσεις από Οργανισμό που όφειλε να κάνει αιματηρή οικονομία για να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των παρόχων.


2. Η σημερινή διοίκηση του ΕΟΠΥΥ λειτουργεί και εκφράζεται απαξιωτικά για τους γιατρούς, τους οποίους θεωρεί περίπου «αναγκαίο κακό». Θεώρηση που αντανακλά στις δηλώσεις και τις ενέργειές της.

3. Είναι αναγκαία η επέμβαση των πολιτικά προϊσταμένων της.

4. Η πραγματική αποτίμηση του υδροκέφαλου ΕΟΠΥΥ για όποιον ενδιαφέρεται, παρουσιάζεται στις προσκλήσεις όσων δικαίως καλούν σε διαμαρτυρία στις 23.2.2023.

Να σημειωθεί πως οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή, οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, τα Διαγνωστικά Κέντρα και τα Εργαστήρια, προετοιμάζουν κινητοποιήσεις έξω από το Πολεμικό Μουσείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ