Ιός Δυτικού Νείλου: Έφτασαν τα 284 τα συνολικά κρούσματα στη χώρα - Στους 30 οι νεκροί

Ιός Δυτικού Νείλου: Έφτασαν τα 284 τα συνολικά κρούσματα στη χώρα - Στους 30 οι νεκροί

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ.

Συνολικά 284 κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, από τα προαναφερθέντα κρούσματα, τα 184 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 100 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα).

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (25/10/2022, ώρα 11.00), διαγνώσθηκαν/δηλώθηκαν δύο νέα κρούσματα.

Έχουν καταγραφεί 30 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 58 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων 84 έτη). Τρεις επιπλέον θάνατοι ασθενών με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκαν σε άλλα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας (δεν συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό θανόντων).

Την περίοδο 2022, μέχρι τις 25/10/2022, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Τρικάλων, Λάρισας, Καβάλας, Δράμας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Λευκάδας. Παραμένει πιθανή η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ