Εγκρίθηκε η παράταση ενός έτους για το πιστοποιητικό COVID στην Ε.Ε

Εγκρίθηκε η παράταση ενός έτους για το πιστοποιητικό COVID στην Ε.Ε

Οι κανόνες ορίζουν ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν πρέπει να περιορίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία των κατόχων πιστοποιητικών COVID με δυσανάλογο ή μεροληπτικό τρόπο.

Υπέρ της παράτασης των κανόνων της ΕΕ για το πιστοποιητικό COVID-19 για άλλους 12 μήνες ψήφισαν σήμερα τα μέλη της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι κανόνες ορίζουν ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν πρέπει να περιορίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία των κατόχων πιστοποιητικών COVID με δυσανάλογο ή μεροληπτικό τρόπο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αξιολογήσει τον αντίκτυπο του πιστοποιητικού στην ελεύθερη κυκλοφορία και τα θεμελιώδη δικαιώματα προς τα τέλη του 2022. Τ

Το πιστοποιητικό μπορεί να ανακληθεί μετά από έξι μήνες εάν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας με βάση τις πιο πρόσφατες επιστημονικές συμβουλές του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων και της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας. Η παράταση πρέπει ακόμη να εγκριθεί επίσημα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ΕΕ. Στη συνέχεια θα τεθεί σε ισχύ την ημέρα της δημοσίευσής του στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ