Θωμαΐδης: Σήμερα θα ξεπεράσουμε τα 8.000 κρούσματα – Θα επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση

Θωμαΐδης: Σήμερα θα ξεπεράσουμε τα 8.000 κρούσματα – Θα επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση

Ο κ. Θωμαΐδης είπε πως στην πρωτεύουσα την τελευταία εβδομάδα έχει καταγραφεί μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα που φτάνει στο 60%-65%

Mια εφιαλτική πρόβλεψη, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ενδεχομένως να ξεπεράσει σήμερα τα 8.000 κρούσματα, έκανε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, ο κ. Θωμαΐδης είπε πως στην πρωτεύουσα την τελευταία εβδομάδα έχει καταγραφεί μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα που φτάνει στο 60%-65%, κάτι που σημαίνει πως το ερχόμενο 5ήμερο στην Αττική μπορούν να καταγραφούν περισσότερα από 1.550 κρούσματα την ημέρα.

Εξηγώντας γιατί συμβαίνει αυτό, ανέφερε πώς η αναλογία στα νοσοκομεία μεταξύ εισαγωγών και εξιτηρίων είναι 4 προς 1 και η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι περίπου στο 89%. «Το επόμενο 15ήμερο, είναι κρίσιμο» είπε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, προβλέποντας για την πορεία της πανδημίας πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί λέγοντας πως ίσως δούμε τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τα 9.000 ή ακόμα και τα 10.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ