Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι υγειονομικοί

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι υγειονομικοί

Σε σύνολο 100.000 έχουν εμβολιαστεί οι 80.000 και συνιστούμε και στους τελευταίους να σπεύσουν, τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ξεκάθαρη είναι η θέση της ΠΟΕΔΗΝ υπέρ των εμβολιασμών ενώ έχουν χαθεί 27 υγειονομικοί από κορονοϊό και έχουν διασωληνωθεί 50, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, επανέλαβε ωστόσο την κατηγορηματική αντίθεση του Σωματείου με την αναστολή καθηκόντων. Σε σύνολο 100.000 έχουν εμβολιαστεί οι 80.000 και συνιστούμε και στους τελευταίους να σπεύσουν, τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ακόμη κι αν μετη δεύτερη ευκαιρία που έδωσε το υπουργείο Υγείας, το μέτρο της αναστολής εφαρμοστεί από 1η Οκτωβρίου, ο κ. Γιαννάκος ξεκαθάρισε ότι παραμένει αντίθετος με την αναστολή καθηκόντων «εκείνων που πολέμαγαν χωρίς να νοσήσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου και απειλούνται να μείνουν χωρίς μισθό».

Αν πάμε μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν εμβολιαστεί όλοι, τόνισε.

Τουλάχιστον 7.000 έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων και όπως είπε τελικά θα φτάσουν λίγο κάτω από τις 10.000.

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε επίσης ότι τα μέτρα κατά της διασποράς τηρούνται απαρέγκλιτα στα νοσοκομεία όπου υπάρχει κίνδυνος και από άλλα μικρόβια που προκαλούν νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί, συνηγορεί και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασθενών Γιώργος Καλαμίτσης που βρέθηκε στην ίδια εκπομπή της ΕΡΤ για να εκφράσει κυρίως την αγωνία του για τους μη covid και χρόνια πάσχοντες ασθενείς που όπως τόνισε «πρέπει να έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ».

Πηγή:ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ