ΣτΕ: Απέρριψε το αίτημα υγειονομικών για αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους

ΣτΕ: Απέρριψε το αίτημα υγειονομικών για αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέρριψε σήμερα το αίτημα νοσηλευτικού προσωπικού δημοσίων νοσοκομείων, για την αναστολή της υπουργικής απόφασης για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ανεμβολιαστοι υγειονομικοί θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, άνευ αποδοχών, μέτρο που άρχισε να εφαρμόζεται από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου.

Τώρα πλέον αναμένεται η κρίση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που θα συζητήσει τη σχετική αίτηση ακύρωσης στις 8 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι πριν από δύο μέρες, το θερινό τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού δικαστηρίου είχε απορρίψει τις αιτήσεις 115 νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων, που ζητούσαν το «πάγωμα» της απόφασης που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας.

Στις προσφυγές μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «η θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υπό το κράτος του έμμεσου εξαναγκασμού της στέρησης κάθε βιοποριστικού μέσου για τους εργαζόμενους, που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν αποτελεί μια νομοθετική επιλογή, που θίγει τον καίρια, συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα και είναι κατά την άποψη μας, αποδοκιμαστέα από την έννομη τάξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ