Προσοχή: Αυτά είναι τα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους που θέλουν να ταξιδέψουν 

Προσοχή: Αυτά είναι τα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους που θέλουν να ταξιδέψουν 

Τι θα ισχύσει από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 για τους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν με με πλοίο, αεροπλάνο, τρένο και ΚΤΕΛ στην ηπειρωτική ή νησιωτική χώρα.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (24/08), τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, που θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου έως και τις 31/09/2021.

Αυτή η εξέλιξη αλλαγές και στον τρόπο που θα ταξιδεύουν όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο και όσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Β. Κικίλιας: Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους - Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από 13 Σεπτεμβρίου

Τι θα ισχύσει για τους ταξιδιώτες:

Από τις 13 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί και θέλουν να ταξιδέψουν, είτε στην ηπειρωτική είτε στη νησιωτική χώρα, με πλοίο, αεροπλάνο, τρένο και ΚΤΕΛ πρέπει να πληρώσουν 10 ευρώ για να κάνουν rapid test και μόνο σε ιδιωτικό εργαστήριο κι όχι σε δημόσια δομή.

Το εργαστηριακό τεστ για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες (ενηλίκους και ανηλίκους 12 έως 17 ετών) πρέπει να γίνει έως 48 ώρες πριν από το ταξίδι τους.

Για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών απαιτείται επίσης τεστ 48 ωρών και πάλι από διαγνωστικό κέντρο με ευθύνη του ταξιδιώτη, το οποίο θα κοστίζει 10 ευρώ.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ