Γιάννης Οικονόμου: Κοντά στα 10 ευρώ το rapid test για τους ανεμβολίαστους

Γιάννης Οικονόμου: Κοντά στα 10 ευρώ το rapid test για τους ανεμβολίαστους

Διευκρινήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενόψει των νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στις 12 το μεσημέρι (της Τρίτης 24/08).

Διευκρινήσεις για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν και θα ισχύουν από τον Σεπτέμβριο, έδωσε το πρωί της Τρίτης (24/08), σε συνέντευξη του στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αποκάλυψε ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και απαιτείται να κάνουν τεστ, θα το πληρώνουν περίπου 10 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12:00 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Σε αυτά θα περιλαμβάνεται και η υποχρεωτικότητα των ανεμβολίαστων εργαζόμενων να κάνουν τεστ, τα οποία θα πληρώνουν οι ίδιοι.

Αποκαλυπτήρια των μέτρων για τους ανεμβολίαστους το μεσημέρι

«Υπάρχει κόσμος που επιμένει να μην εμβολιάζεται. Αποτελεί κίνδυνο για την υγεία τους, τον κόσμο που συναναστρέφονται και το σύνολο της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να πάρουμε σκληρά περιοριστικά μέτρα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εξαντληθεί σε έναν αέναο διάλογο. «Θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί. Για παράδειγμα σε έναν κλειστό χώρο εστίασης εκεί, δηλαδή, που η μάσκα δεν μπορεί να σε προστατέψει, εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή με πιστοποιητικό νόσησης.

Σε μια άλλη σειρά χώρων πολιτισμού εκεί όπου η μάσκα μπορεί να προσφέρει προστασία μπορεί να επιτρέπεται και στους ανεμβολιαστους να έχουν πρόσβαση με ένα τεστ 48 ωρών rapid ή μοριακό», είπε. Και στο ερώτημα πόσο θα κοστίζει το rapid test που θα πληρώνουν οι πολίτες που έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο απάντησε ότι θα είναι σε μία προσιτή τιμή. «Νομίζω ότι θα είναι της τάξης των 10 ευρώ αλλά θα το δούμε αναλυτικά στις ανακοινώσεις».

«Δεν είναι σκοπός μας να σχηματίσουμε διαχωριστικές γραμμές. Το κράτος μέχρι ένα σημείο μπορεί να διαθέτει πόρους», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου. «Είμαστε σε θέση να μπορούμε να εμβολιάσουμε όποιον θέλει και με όποιο εμβόλιο θέλει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ