Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό κορωνοϊού εγκρίθηκε επίσημα από το Συμβούλιο της ΕΕ

Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό κορωνοϊού εγκρίθηκε επίσημα από το Συμβούλιο της ΕΕ

Η τελετή έγκρισης του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουνίου

Ο κανονισμός για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID19 της ΕΕ, εγκρίθηκε επίσημα από το Συμβούλιο της ΕΕ.

Την τελική έγκριση του Πιστοποιητικού από τα κράτη-μέλη χαιρέτισε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς, με μήνυμά του στο Twitter: "Καλωσορίζω την επίσημη έγκριση από το Συμβούλιο της ΕΕ του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID19 της ΕΕ. Ανυπομονώ για την τελετή υπογραφής του κανονισμού που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 10.00 (ώρα Βρυξελλών)".

Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID19 της ΕΕ θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου. Στόχος είναι η διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών εντός της ΕΕ, με ασφάλεια. Το πιστοποιητικό θα είναι διαθέσιμο είτε σε ψηφιακή είτε σε έντυπη μορφή και θα φέρει έναν κωδικό QR με τον οποίο θα αποδεικνύεται ότι ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί (με εμβόλια εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ ή και από τον ΠΟΥ), ή έχει αρνητικό τεστ, ή έχει αναρρώσει από COVID. Ο κάτοχος του πιστοποιητικού θα μπορεί να ταξιδέψει εντός της ΕΕ χωρίς περαιτέρω ταξιδιωτικούς περιορισμούς (π.χ. τεστ ή καραντίνα).

Ωστόσο, σε περίπτωση εμφάνισης μιας ανησυχητικής μετάλλαξης του ιού, προβλέπεται η ενεργοποίηση ενός "φρένου έκτακτης ανάγκης", με τη δυνατότητα επανεισαγωγής ταξιδιωτικών περιορισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ