Ψαλτοπούλου για τη νέα μετάλλαξη στην Κρήτη: Ελεγχος για να εξακριβωθεί η μεταδοτικότητα της

Ψαλτοπούλου για τη νέα μετάλλαξη στην Κρήτη: Ελεγχος για να εξακριβωθεί η μεταδοτικότητα της

«Δυστυχώς προγραμματισμός με τον κορωνοϊό δεν μπορεί να γίνει. Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία», είπε η καθηγήτρια, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου

Για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα και το νέο στέλεχος της μετάλλαξης του ιού που εντοπίστηκε στην Κρήτη μίλησε στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, τονίζοντας πως σε όλες τις χώρες εμφανίζονται μικρές ή μεγαλύτερες μεταλλάξεις.

«Δυστυχώς προγραμματισμός με τον κορωνοϊό δεν μπορεί να γίνει. Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Πρέπει να δούμε την μεγάλη επιδημιολογική εικόνα. Ο ιός είναι ενεργός ανάμεσά μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Έλεγχος για τις μεταλλάξεις από τις αρμόδιες επιτροπές»

Σε ό,τι αφορά την μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Κρήτη, η κυρία Ψαλτοπούλου τόνισε πως «χρειάζεται έλεγχος από τις αρμόδιες Επιτροπές για το κατά πόσο είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια. Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Επομένως θέλει μία εγρήγορση και μία παρακολούθηση τόσο των νέων κρουσμάτων, για να εξακριβωθεί η μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης αλλά και των νοσηλευομένων ώστε να διαπιστωθεί αν προκαλεί βαρύτερη νόσηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ