Υπ. Υγείας: Έρχονται αυστηροί έλεγχοι στην Υγεία με σύστημα Taxis

Υπ. Υγείας: Έρχονται αυστηροί έλεγχοι στην Υγεία με σύστημα Taxis
Την δημιουργία ενός συστήματος «Taxis στην Υγεία» που θα ελέγχει, θα παρακολουθεί και θα στηρίζει το σύστημα Υγείας, καθώς και σύστημα ελέγχου απάτης στις πηγές κόστους ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Όπως δήλωσε, «προτεραιότητά μας η λειτουργία θεσμών που θα εξασφαλίζουν τη διαφάνεια και θα υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον με επίκεντρο τις προμήθειες για να σταματήσει το 'πάρτι' της τελευταίας δεκαετίας των κατ΄ εξακολούθηση αναθέσεων».

Σύμφωνα με τον υπουργό ο διαχειριστικός έλεγχος που ήδη έχει διαταχθεί σε τέσσερις μεγάλους οργανισμούς, «θα επεκταθεί παντού και όπου υπάρχουν θύλακες διαφθοράς, θα συγκρουστούμε με σφοδρότητα».

Παράλληλα, ανακοίνωσε την πρόσληψη 1.000 γιατρών μέχρι τον Απρίλιο, που εκκρεμούν από παλαιότερους διαγωνισμούς, καθώς και τη στελέχωση των δομών Υγείας «με διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό με την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων».

Το υπουργείο Υγείας -είπε ο κ. Κουρουμπλής- θα έχει προτεραιότητα και σημαντικό μερίδιο νέων προσλήψεων από τις συνολικά 11.500 προσλήψεις που προβλέπονται για το έτος 2015.

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στην πολιτική φαρμάκου είπε ότι στόχος είναι «να γίνει η Ελλάδα χώρα έλευσης, έρευνας και επενδύσεων στην παραγωγή φαρμάκου».

Και πρόσθεσε: « Η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα θα έχει δύο στοχεύσεις. Πρώτον, την κάλυψη των αναγκών της χώρας και δεύτερον τη συμβολή στην πραγματική ανάπτυξη με τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους επιστήμονες της πατρίδας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ