Διαζύγιο πριν τον γάμο για Εθνική-Eurobank

Διαζύγιο πριν τον γάμο για Εθνική-Eurobank
 ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ!!!   Κακιά …πεθερά αποδείχτηκε η τρόικα βάζοντας φρένο στον γάμο της Εθνικής με την Eurobank. H κυβέρνηση οπισθοχώρησε μετά και τη συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας και πλέον η Eurobank θα γίνει ο 4ος πυλώνας του τραπεζικού συστήματος. Ξεχωριστά θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι δύο τράπεζες ενώ πλέον θα αναζητήσουν άλλες κινήσεις (π.χ Ταμιευτήριο).

Σχετική ανακοίνωση που επιβεβαιώνει τον τερματισμό των διαδικασιών για τον γάμο Εθνικής Eurobank, εξέδωσε η τράπεζα της Ελλάδας:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) προχωρά κανονικά και σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί προ του τέλους Απριλίου. Και οι τέσσερις τράπεζες είτε έχουν ήδη συγκαλέσει -είτε συγκαλούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών- Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τους ώστε να εγκριθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου», αναφέρει η ΤτΕ στην ανακοίνωσή της.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως τις αυξήσεις κεφαλαίου και έχει ήδη προκαταβάλει και στις τέσσερεις τράπεζες τα αναγκαία κεφάλαια. Τα κεφάλαια αυτά αποτελούν μέρος των 50 δισ. ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί και δεσμευθεί στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοπιστωτικής βοήθειας ειδικά για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.

«Η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι επομένως πλήρως εξασφαλισμένη, όπως πλήρως εξασφαλισμένες είναι και όλες οι καταθέσεις σύμφωνα με τις αρχές του ελληνικού Προγράμματος», διαβεβαιώνει η ΤτΕ στην ανακοίνωσή της.