Δάνειο έως 200.000 ευρώ στους εξαγωγείς μέσω της του ΟΑΕΠ

Δάνειο έως 200.000 ευρώ στους εξαγωγείς μέσω της του ΟΑΕΠ
Οι εξαγωγείς μπορούν, από σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, να υποβάλουν την αίτηση τους στον ΟΑΕΠ προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – ΟΑΕΠ» και να ασφαλιστούν για τις εξαγωγές τους.

Κατόπιν, με τα ασφαλισμένα τιμολόγια των εξαγωγών τους, μπορούν να απευθύνονται στις συμβεβλημένες Τράπεζες ( Μαρφίν και Πειραιώς) ώστε να εξασφαλίσουν δάνειο ισόποσο των ασφαλισμένων τιμολογίων, έως € 200.000, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις. Tο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – ΟΑΕΠ» εξασφαλίζει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων, μέχρι του ποσού των € 200.000 και για διάστημα έως 4 μηνών, με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο και χωρίς να απαιτούνται από τις Τράπεζες εμπράγματες εξασφαλίσεις, αλλά μόνο η ασφάλιση τους στον ΟΑΕΠ.

Παράδειγμα αξιοποίησης του προγράμματος: Ένας εξαγωγέας εξάγει σε πελάτη του εξωτερικού με πίστωση. Για λόγους εξασφάλισης ασφαλίζει την απαίτησή του από τον πελάτη του στον Ο.Α.Ε.Π. Ο Ο.Α.Ε.Π, αφού προβεί σε έλεγχο του επιχειρηματικού κινδύνου, καλύπτει ασφαλιστικά έως 80% την απαίτηση έναντι προμήθειας. Ο εξαγωγέας έχοντας το ασφαλιστήριο του Ο.Α.Ε.Π πηγαίνει σε συμβεβλημένη τράπεζα και λαμβάνει δάνειο ισόποσο προς την εγκεκριμένο από τον Ο.Α.Ε.Π ποσό. Η τράπεζα χορηγεί το δάνειο με ευνοϊκό επιτόκιο που έχει προσυμφωνηθεί μεταξύ αυτής και του Ο.Α.Ε.Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ