Τι αλλάζει από σήμερα στις αναλήψεις μετρητών - Η νέα απόφαση της ΕΕΤ

Τι αλλάζει από σήμερα στις αναλήψεις μετρητών - Η νέα απόφαση της ΕΕΤ
Τη δυνατότητα ανάληψης μέχρι του ποσού των 420 ευρώ ανά επταήμερο, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας επιθυμούν, αποκτούν οι καταθέτες με νέα απόφαση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών είναι δυνατή η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζικών καταστημάτων (τις εργάσιμες ώρες) ή από τα ΑΤΜ (όλο το 24ωρο) ποσού μέχρι το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά τράπεζα.

Έτσι για παράδειγμα, εάν κάποιος καταθέτης προβεί σε ανάληψη μετρητών 420 ευρώ αύριο Τρίτη, θα πρέπει να περιμένει μέχρι την επόμενη Τρίτη για να πάρει πάλι 420 ευρώ.

Επιπλέον, χαλάρωση θα υπάρξει και όσον αφορά τα capital controls για τις επιχειρήσεις. Το ημερήσιο όριο ανά πελάτη αναμένεται να αυξηθεί από τις 100.000 στις 150.000 ευρώ, ενώ το σωρευτικό όριο ανά πιστωτικό ίδρυμα, αναμένεται να αυξηθεί από 3,4 εκατ. την ημέρα σε 5 εκατ. την ημέρα για τις συστημικές τράπεζες και ανάλογα για τις λοιπές.

Επιπλέον, το ημερήσιο όριο που θα εγκρίνουν οι υποεπιτροπές αναμένεται να αυξηθεί από τα 15 εκατ. ευρώ την ημέρα σε 22 εκατ. ευρώ την ημέρα, ενώ θα δοθεί ευελιξία στις υποεπιτροπές να δημιουργήσουν άλλες επιμέρους υποεπιτροπές ανάλογα με τη γεωγραφική τους ανάπτυξη ούτως ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τα αιτήματα πελατείας τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ