Σήμερα η ετήσια Εκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος

Σήμερα η ετήσια Εκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος
Δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, στις 12 το μεσημέρι, η ετήσια έκθεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου, στο πλαίσιο της 81ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της.


Χθές, η συνάντηση του κ. Προβόπουλου με τους επικεφαλής της τρόικας αναφορικά με το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι τράπεζες, ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και νέα συνάντηση με τη διοίκηση της ΤτΕ την ερχόμενη εβδομάδα.
Εξάλλου, συνεδριάζει σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, με αντικείμενο το θεσμικό πλαίσιο και τη διαδικασία υλοποίησης του μόνιμου μηχανισμού διευθέτησης του ιδιωτικού χρέους, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2015.
Στο συμβούλιο θα συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης- λόγω απουσίας του Υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου- ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Παπαδάκης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ