Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 2 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κόλαση στις κύριες συντάξεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Διπλό "τσεκούρι" περιμένει 7.000 συνταξιούχους με ατομική κύρια σύνταξη πάνω από 2.000 ευρώ (μεικτά) αλλά και συνταξιούχους που λαμβάνουν δύο ή και περισσότερες συντάξεις, οι οποίες αθροιστικά ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ (καθαρά)".

ΕΘΝΟΣ: "Επιδότηση για δωρεάν ρεύμα στους αγρότες"

Η εφημερίδα σημειώνει: "Πρόγραμμα για την ενίσχυση επενδύσεων αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την κατασκευή φωτοβολταϊκών μονάδων έως 20 κιλοβατώρες σε κάθε αγροτική παροχή ετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μισό ΕΚΑΣ από τις 22 Δεκεμβρίου"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Μείωση -σοκ κατά 50% για τους 240.000 χαμηλοσυνταξιούχους που λαμβάνουν ακόμα το βοήθημα. Φιλοδώρημα από 28,8 ευρώ έως 115 ευρώ το μήνα για όλο το 2017, ενώ έρχεται νέο τσεκούρι το 2018 και κατάργηση έως το 2020".

ΕΣΤΙΑ: "Κύπρος ή Ίμια προς απώλεια"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Δεν είναι τυχαία η "βεντάλια" των διεκδικήσεων επί κυπριακών ή ελληνικών εδαφών την οποία διαδηλώνει με επίσημες δηλώσεις η Τουρκία. Χθες πρόσθεσε, στα εδάφη της Βορείου Κύπρου και τις διεκδικήσεις της επί 18 ελληνικών νησιών του Αιγαίου, τα Ίμια, τα οποία θεωρεί μεδηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της τουρκικό έδαφος".

Η ΑΥΓΗ: "Ούτε βήμα πίσω από τα συμφωνηθέντα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Την αδιαπραγμάτευτη θέση να μην δεχτεί τίποτα πέραν των συμφωνηθέντων του περασμένου Ιουλίου και να μην επιτρέψει διολίσθηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής πέραν της ημερομηνίας λήξης του 2018 διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση η κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν από την είσοδο των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος στην τελική τους φάση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ψάχνουν για κοριούς στα κόμματα"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Περίεργες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού από άγνωστο τρίτο "κέντρο". Σύμφωνα με το ΚΚΕ, αφορούν και τα τηλέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού. Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ζητούν τα κόμματα."Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για τη διερεύνησή τους, δηλώνει η κυβέρνηση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σκηνικό έντασης δημιουργεί η Άγκυρα"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Η Άγκυρα δημιουργεί σκηνικό έντασης με νέες προκλητικές δηλώσεις, αυτήν την φορά από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος, απαντώντας σε σχετική επερώτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι τα Ίμια "είναι τουρκικό έδαφος", ενώ παράλληλα με τις πρακτικές της επιβαρύνει δραματικά τις σχέσεις της συνολικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ανοικτή γραμμή Αθήνας-Βερολίνου για την Τουρκία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Το τηλεφώνημα του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ανγκελα Μέρκελ επικεντρώθηκε στα εθνικά θέματα καθώς η κυβέρνηση, αν και δεν το δηλώνει επισήμως, εμφανίζεται έντονα προβληματισμένη από τη συνολική στάση του Ερντογάν το τελευταίο διάστημα και τις κλιμακούμενες δηλώσεις με τις οποίες οι Τούρκοι έχουν φτάσει σε σημείο να αμφισβητούν καθημερινά τα ελληνικά νησιά".

KONTRA NEWS: "Αγόραζαν στο εξωτερικό πανάκριβα σπίτια με θαλασσοδάνεια και χρεοκόπησαν τις Ελληνικές Τράπεζες"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό που διαθέτουν πλούσιοι Έλληνες φοροφυγάδες, έχει ξεκινήσει η Γενική Γραμματεία Εσόδων σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες 84 χωρών".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πανάκριβο το επιχειρείν"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Σε ακριβό "σπορ" αναδεικνύεται η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας, καθώς οι διοικητικές αγκυλώσεις, τα υψηλά τέλη, η γραφειοκρατία και η διαφθορά υποβάλλουν τους επίδοξους επιχειρηματίες να καταβάλλουν διπλάσια ποσά για την εκκίνηση της δραστηριότητάς τους σε σχέση με τις χώρες καινοτομίας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αισιόδοξο μήνυμα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Οριακές μεταβολές στις πωλήσεις, διατήρηση λειτουργικών κερδών, περιορισμό μη οργανικών δαπανών και τελικά, αύξηση των κερδοφόρων έναντι των ζημιογόνων εταιρειών δείχνουν τα αποτελέσματα εννεάμηνου, αλλά και οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στην αγορά".