Έντονα προβλήματα από την κακοκαιρία σε Μεσολόγγι, Πάτρα, Πρέβεζα και Ναύπακτο

Έντονα προβλήματα από την κακοκαιρία σε Μεσολόγγι, Πάτρα, Πρέβεζα και Ναύπακτο
Προβλήματα σε Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Πρέβεζα και Πάτρα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, που πλήττει από το πρωί πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στην πόλη του Μεσολογγίου όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων, έχουν σημειωθεί πολλές κοπές δέντρων.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης και για κοπές δέντρων.

Το τοπικό σάιτ Αιχμη news μεταδίδει πως εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αν και η μπόρα έχει κοπάσει, το αντλιοστάσιο απορροής όμβριων που βρίσκεται στην περιοχή έχει υποστεί βλάβη εξαιτίας της διακοπής ρεύματος και βρίσκεται εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφήσει τον μεγάλο όγκο του νερού.

Εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ έγινε προκληθεί διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα αντλιοστάσια όμβριων και το Μεσολόγγι να πλημμυρίσει μέσα σε λίγα λεπτά.

Βλάβη έχει υποστεί και το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ που είναι κοντά στο ΤΕΙ και έτσι τα νερά κατευθύνονται προς την πόλη του Μεσολογγίου.

Ο δήμος έχει στείλει εκσκαφικά μηχανήματα για να δημιουργήσουν ανάχωμα για να αλλάξει η ροή του νερού προς τη θάλασσα.
Και στην Πάτρα η καταιγίδα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων στην ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της πόλης.

Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων από την Πυροσβεστική, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου, η υπηρεσία έως τώρα έχει πραγματοποιήσει 30 αντλήσεις υδάτων και 10 απομακρύνσεις ατόμων.

Εν τω μεταξύ, λίγη ώρα πριν τις 12.30 το μεσημέρι έντονη βροχόπτωση άρχισε να σημειώνεται στην Αθήνα.