Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 11 Ιουλίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τυφώνας για τους μισθούς»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «φθινόπωρο της μεγάλης σφαγής μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και εργασιακών δικαιωμάτων θα είναι το φετινό, καθώς στην καταιγίδα σκληρών ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων έρχονται να προστεθούν οι σχέσεις του κουαρτέτου των δανειστών για ισοπεδωτικά μέτρα στα εργασιακά πεδία».

ΕΘΝΟΣ: «Ανατροπές στις αγροτικές επιδοτήσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει: «μεγάλοι κερδισμένοι οι κτηνοτρόφοι από την αναδιανομή της πίτας των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Μεγαλύτερα κονδύλια για τους νέους αγρότες. Τα σενάρια για το ύψος των ενισχύσεων σε 15 τομείς παραγωγής».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κόφτης στα ΑΤΜ για 400.000 επικουρικές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « «κούρεμα» έως 40% ακόμα και για άθροισμα κύριας-επικουρικής κάτω από 1.300 ευρώ. Ποιοι χάνουν, ποιοι γλιτώνουν. Χωρίς τέλος οι μειώσεις στα μερίσματα 284.122 συνταξιούχων Δημοσίου. Έρχεται νέο ψαλίδι από 1ης Ιανουαρίου».

ΕΣΤΙΑ: «Ιστορική ψηφοφορία για τα Γλυπτά»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πρόταση νόμου για την καταδίκη της πράξεως του Λόρδου Έλγιν να αφαιρέσει τα Γλυπτά του Παρθενώνος και να τα μεταφέρει στην Αγγλία θα καταθέσουν σήμερα βουλευτές του βρεταννικού Κοινοβουλίου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Οι εργαζόμενοι στην κλίνη του Προκρούστη»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «εντείνονται οι πιέσεις του ΔΝΤ προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την κυβέρνηση για την καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων. Η «Εφ. Συν.» ανοίγει τον φάκελο «συνδικαλισμός». Χωρίς αξιοπιστία και εμπιστοσύνη από την πλευρά των εργαζομένων ο συνδικαλισμός βρίσκεται στο στόχαστρο εδώ και χρόνια και από την ίδια την κοινωνία».

ΤΑ ΝΕΑ: «Πώς ράγισε το μέτωπο των διακοσίων»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «εισερχόμεθα στην τελική ευθεία για την ψήφιση της απλής αναλογικής. Μόνο που ο δρόμος μέχρι τις 20 Ιουλίου δεν είναι ευθύς. Έχει στροφές που δυσκολεύουν την ορατότητα. Η μεταστροφή του ΠΑΣΟΚ, οι ψίθυροι για πολιτικές συναλλαγές με βουλευτές, αλλά και η σχετικοποίηση της απαξίας της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής αποτελούν στοιχεία ενός σύνθετου παρασκηνίου».

«KONTRA NEWS: «Λύσσαξαν γιατί βλέπουν ότι χάνουν τα κανάλια»

Η εφημερίδα γράφει ότι «σχέδια εκτροπής απεργάζεται το μέτωπο των νταβατζήδων της ενημέρωσης, μαζί με τα απομεινάρια του παλιού χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος στην εναγώνια προσπάθειά τους να υπονομεύσουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αναδιάρθρωση χρεών μεγάλων οφειλετών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αναδιάρθρωση των χρεών των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, αφού προηγηθεί μέσω νέας διαδικασίας, αξιολόγηση με ειδικό κριτήριο της βιωσιμότητάς τους, αλλά και βιώσιμες λύσεις για όλους τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στις εφορίες σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων».