Πως θα κλείνετε ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Πως θα κλείνετε ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
Αλλάζει άρδην ο τρόπος κλεισίματος ραντεβού των ασφαλισμένων με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο Οργανισμός δρομολογεί τον προγραμματισμό ραντεβού μέσω διαδικτύου με γιατρούς του ΠΕΔΥ, ιδιώτες – συμβεβλημένους γιατρούς ΕΟΠΥΥ, καθώς και με γιατρούς στα Κέντρα Υγείας και στα Εξωτερικά Ιατρεία των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Πρόκειται για το Εθνικό Διαδικτυακό Σύστημα Κλεισίματος Ιατρικών Ραντεβού, το οποίο παρουσίασε στη διάρκεια ημερίδας η κυρία Αθηνά Τριανταφυλλίδη, προϊσταμένη Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ και το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί από τον ερχόμενο μήνα. Οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ εκτιμούν ότι με το νέο συςτημα το κράτος θα εξοικονομεί έως και 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ το όφελος για τους ασφαλισμένους θα είναι περί τα 1,8 εκατ. Ευρώ τα οποία πληρώνουν σήμερα κυρίως στις τηλεφωνικές εταιρείες πενταψήφιων αριθμών που υποστηρίζουν το κλείσιμο ραντεβού.

Το νέο σύστημα υπόσχεται εύκολη και κυρίως διαφανή συναλλαγή με τις υπηρεσίες του κράτους αλλά και με τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Πώς θα λειτουργεί το σύστημα των e-ραντεβού

Η ΗΔΙΚΑ, ο φορέας που είναι υπεύθυνος για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έχει αναπτύξει μια κεντρική βάση δεδομένων όπου καταχωρείται η διαθεσιμότητα των γιατρών για ραντεβού, κλείνονται τα ραντεβού και βλέπουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στις γραμματείες τα κλεισμένα ραντεβού ώστε να τα διαχειρίζονται. Ήδη στη βαςη αυτή έχουν ενταχθεί 173 Μονάδες Υγείας των ΠΕΔΥ ενώ θα ενταχθούν και τα νοσοκομεία.

Στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν στοιχεία για το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά on-line πληροφοριακό σύστημα, με περισσότερες από 850.000 συναλλαγές την ημέρα.

Ενδεικτικό είναι ότι στο σύστημα είναι 50.000 πιστοποιημένοι ιατροί, 13.000 πιστοποιημένα φαρμακεία, εκδίδονται 5.500.000 συνταγές και 2.400.000 παραπεμπτικά τον μήνα και εξυπηρετούνται 2.900.000 ασθενείς τον μήνα.

Συνολικά, από την έναρξη του συστήματος έχουν εξυπηρετηθεί 9.950.000 διαφορετικοί ασθενείς.

πηγή: protothema.gr