Στις 24 Μαρτίου η τελευταία δόση στην Κάρτα Αλληλεγγύης

Στις 24 Μαρτίου η τελευταία δόση στην Κάρτα Αλληλεγγύης
Στις 24 Μαρτίου το απόγευμα θα γίνει η νέα πληρωμή της επιδότησης στην Κάρτα Αλληλεγγύης σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας που κατανέμει τα απαιτούμενα κονδύλια για την πίστωση. Εκκρεμεί ακόμη όμως η απόφαση για το επίδομα ενοικίου.

Σύμφωνα με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώς Φωτίου, στους παραπάνω δικαιούχους, περιλαμβάνονται και 2.657, οι οποίοι προέκυψαν από επανεξέταση των περιπτώσεών τους, από την σχετική Επιτροπή που έχει προκύψει γι' αυτό το θέμα και θα λάβουν τρεις δόσεις της επιδότησης (έβδομη, όγδοη και ένατη) στην Κάρτα Αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι η επιδότηση σίτισης κυμαίνεται από 70 – 220 ευρώ το μήνα και προστίθεται στην Κάρτα Αλληλεγγύης που διαθέτουν οι παραπάνω δικαιούχοι για το συγκεκριμένο σκοπό.

Η συγκεκριμένη δόση είναι η τελευταία και το υπουργείο Εργασίας, καταβάλλει προσπάθειες έτσι ώστε να βρει τα απαραίτητα κονδύλια για να συνεχιστεί το πρόγραμμα της επιδότησης σίτισης και λίγους μήνες ακόμα.

Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει νέος γύρος υποβολής αιτήσεων για να επικαιροποιηθούν οι δικαιούχοι του προγράμματος καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος αντίστοιχης επιδότησης σίτισης.