Επιστολή στον Τσίπρα από τον προέδρο των Ευρωπαίων Δικηγόρων για το ασφαλιστικό

Επιστολή στον Τσίπρα από τον προέδρο των Ευρωπαίων Δικηγόρων για το ασφαλιστικό
Την επανεκτίμηση του προωθούμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου και των συνεπειών που αυτό θα επιφέρει για τους ελληνες πολίτες, ζητεί με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , η οποία έχει κοινοποιηθεί και στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ο Γάλλος πρόεδρος των Ευρωπαίων Δικηγόρων, Michel Benichou.

Ο κ. Benichou δηλώνει τη πλήρη συμπαράστασή του στους έλληνες δικηγόρους και αναφέρεται στις επιπτώσεις από τις προωθούμενες αλλαγές αλλα και τις συνακόλουθες αυξήσεις των εισφορών οι οποίες μπορούν να φτάσουν, όπως επισημαίνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Επισημαίνει μάλιστα ότι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δικηγόρους δεν μπορούν ν' ανταποκριθούν ούτε στις σημερινές ασφαλιστικές εισφορές.

Ο κ. Benichou χαρακτηρίζει "τυφλές" τις προωθούμενες αλλαγές επισημαίνοντας ότι δεν συνοδεύονται όπως θα έπρεπε από τις αναγκαίες σχετικές αναλογιστικές μελέτες.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Benichou ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να επανεκτιμήσει το ζήτημα, και δηλώνει τη διάθεση των ευρωπαίων δικηγόρων να συμβάλλουν για την από κοινού αναζήτηση άλλων λύσεων.