Σφραγίζουν επ' αόριστον τα Τέμπη

Σφραγίζουν επ' αόριστον τα Τέμπη
Να σπάσουν το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα επιχείρησαν τα ξημερώματα Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών που είναι εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στην περιοχή.

Σύμφωνα με αγρότες πέντε οδηγοί από τη Βουλγαρία έβαλαν μπροστά τις νταλίκες τους και οι τέσσερις εξ αυτών κατάφεραν μέσω της λωρίδας έκτακτης ανάγκης να περάσουν σε βουλγαρικό έδαφος, ενώ ένας συνάδελφός τους φαίνεται πως συνελήφθη.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας πάντως αποφάσισαν χθες να κλείσουν από τις 12:00 το μεσημέρι σήμερα και επ' αόριστον τα Τέμπη σκληραίνοντας τη στάση τους έναντι του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Κλειστές για ορισμένες ώρες θα είναι και εναλλακτικές διαδρομές όπως αυτή στο Γερακάρι (18:30 έως 20:30) και εκείνη της Μελούνας (16:00 – 24:00). Αν και οι Θεσσαλοί αγρότες όπως και εκείνοι από τις Μικροθήβες έχουν διαχωρίσει τη θέση τους και δεν θα κατέβουν στην Αθήνα την Παρασκευή σήμερα θα μεταβούν στον Προμαχώνα όπου θα γίνει ευρεία σύσκεψη με αγρότες από όλα τα μπλόκα.

Στη Νίκαια πάντως οι προετοιμασίες για την κάθοδο στην Αθήνα είναι πυρετώδεις και κανείς δεν αποκλείει οι αγρότες να "στρατοπεδεύσουν" στην πρωτεύουσα, ενώ όπως τονίζουν έρχονται να αναμετρηθούν με την κυβέρνηση.