Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι σημαντικότερες ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Εκβιασμός με 1.100 θέσεις εργασίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τα μεταλλεία χρυσού πωλήθηκαν από την κυβέρνηση Σημίτη αντί πινακίου φακής, χωρίς δικαιώματα για το Ελληνικό Δημόσιο και χωρίς να πληρωθεί ούτε ένα ευρώ φόρος. Η Eldorado Gold απειλεί να «παγώσει» την επένδυση στις Σκουριές και το έργο στην Ολυμπιάδα».

ΕΘΝΟΣ: «Ελάφρυνση για 700.000 στεγαστικά»

Η εφημερίδα σημειώνει: «οικονομική «ανάσα» για 700.000 νοικοκυριά με στεγαστικά δάνεια φέρνει η καθοδική πορεία του euribor, που κινείται σε αρνητικό επίπεδο. Οι μηνιαίες δόσεις ανάλογα με το ύψος του δανείου και τη διάρκεια αποπληρωμής του έχουν μειωθεί από 56 έως και 130 ευρώ. Ελαφρύνσεις υπάρχουν και σε καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μήνυμα ενότητας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κλίμα ομοψυχίας στις συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Αναζητεί νέα στρατηγική ο ΣΥΡΙΖΑ, άνω-κάτω το ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις Γρηγοράκου, σε αναβρασμό και το Ποτάμι».

ΕΣΤΙΑ: «Η πρώτη κατάρρευσις του ασφαλιστικού»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δεν υπάρχει αμφιβολία πώς το ασφαλιστικό μας σύστημα είναι ο «μεγάλος ασθενής» που κατατρύχει την εθνική οικονομία. Καθυστερήσεις, αστοχίες, υπερβολές και έλλειψις γενναίων πολιτικών αποφάσεων κατήντησαν το ζήτημα να ομοιάζει με συντριπτίτιδα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή».

Η ΑΥΓΗ: «Σημάδια ανάκαμψης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «η συμφωνία με τους δανειστές, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο επικείμενος αναπτυξιακός νόμος και η αναμενόμενη ολοκλήρωση της αξιολόγησης με επακόλουθο το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος φαίνεται να αποτελούν παράγοντες αντιστροφής του κλίματος στην οικονομία».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Εκβιασμός 24 καρατίων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με μια αιφνιδιαστική συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της καναδικής εταιρείας ανακοίνωσε την αναστολή των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στις Σκουριές και, προσεχώς, στην Ολυμπιάδα, όπως και την απόλυση 1.000 εργαζομένων, αν δεν πάρει τις απαιτούμενες άδειες».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Στον βωμό κομματικής σκοπιμότητας οι επενδύσεις»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της κυβέρνησης με την καναδική εταιρεία Eldorado Gold, μητρική της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός που διαχειρίζεται τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Στη μάχη για να απαντηθεί η επίθεση στο Ασφαλιστικό»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «τις 147 χτες οι αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια –λαιμητόμο κυβέρνησης-κεφαλαίου για το Ασφαλιστικό. Χτες, συνεδρίαση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και συζήτησε τον προγραμματισμό δράσης».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το παιχνίδι (θα) παίζεται στο Κέντρο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κινητικότητα στον χώρο του Κέντρου φέρνει η εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ) και το Ποτάμι απέδειξαν διαφορετικά αντανακλαστικά στην αλλαγή ηγεσίας στη Συγγρού, ωστόσο και στα δύο κόμματα συντελούνται ήδη εσωτερικές διεργασίες που σχετίζονται με την αγωνία μήπως η επικράτηση Μητσοτάκη συμπιέσει τους δικούς τους πολιτικούς χώρους».

KONTRA NEWS: «Νέα αποστασία του Μητσοτάκη στα χνάρια του ‘65»

Η εφημερίδα γράφει ότι «πριν καλά-καλά αναλάβει ο Μητσοτάκης την ηγεσία της ΝΔ, το φάντασμα της αποστασίας άρχισε να πλανάται πάλι πάνω από την πολιτική ζωή της χώρας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Ρωγμή» στο επενδυτικό κλίμα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η απειλή αναστολής, υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου της Eldorado Gold στην Ελλάδα σηματοδοτεί την κορύφωση μιας κλιμακούμενης εδώ και μήνες αντιπαράθεσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της καναδικής πολυεθνικής»