Οι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη (10.12.15)

Οι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη (10.12.15)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ρέει το αίμα για τις συντάξεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ως μέσο χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, επιμένει ο υπουργός Εργασίας, παρά το γεγονός ότι ένα τέτοιο μέτρο μπορεί μεν να περισώσει τις συντάξεις από περικοπές, αλλά ουσιαστικά οδηγεί σε νέα μείωση των καθαρών μισθών των εργαζομένων".

ΕΘΝΟΣ: "Το νέο πακέτο για το Ασφαλιστικό"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πέντε ανατροπές φέρνει το πακέτο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές του 2016. Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, τα μερίσματα, τα εφάπαξ και τις ασφαλιστικές εισφορές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φορο-αλαλούμ με τις αποδείξεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι "εξήγγειλαν και ακύρωσαν την επαναφορά του μέτρου συλλογής αποδείξεων μέσα σε λίγες ώρες. Θα ζητούσαν από εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους να βρουν αποδείξεις δαπανών χιλιάδων ευρώ σε 20 μέρες!".

ΕΣΤΙΑ: "Νέα τάξις στην ανατ. Μεσόγειο"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το εύρος των συζητήσεων του Προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φαττάχ Αλ Σίσι στην Αθήνα με τον Ελληνα Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον Κύπριο Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη έχει αφετηρία την συνεργασία για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά δεν εξαντλείται σε αυτό".

Η ΑΥΓΗ: "Το καραβάνι προχωρά ο Σόιμπλε... ουρλιάζει"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το νεοφιλελεύθερο γερμανικό κέντρο έχασε την ψυχραιμία και την υπομονή του μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και αναζητεί καμουφλάζ πίσω από το ΔΝΤ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Γκαζώνουν στη Μεσόγειο"

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "σε ενεργειακό κόμβο θα μετατραπεί η Ελλάδα με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου που υπάρχει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο έχει την υποστήριξη τόσο της Ε.Ε. όσο και των ΗΠΑ, που θα χρηματοδοτήσουν ορισμένες από τις υποδομές ώστε να γίνει πραγματικότητα και να μη μείνει στα χαρτιά".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βέτο Κομισιόν, Βερολίνου για το ΔΝΤ"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κατηγορηματικά απορρίπτουν Γερμανία και Κομισιόν την πρόταση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για αποδέσμευση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ""Στάχτη στα μάτια" του λαού με αντιπαραθέσεις για το ρόλο του ΔΝΤ"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η προσπάθεια της κυβέρνησης, να εμφανίσει μια πιθανή αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα ως παράγοντα που θα οδηγήσει σε χαλάρωση των σκληρών μέτρων, είναι "στάχτη στα μάτια" του λαού, όταν μάλιστα τα ίδια μέτρα αποτελούν και κατευθύνσεις της ΕΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Καρτο-πόλεμος"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καρτοπόλεμο αρχίζει το υπουργείο Οικονομικών καθιερώνοντας από την 1η Ιανουαρίου 2016 το χτίσιμο του αφορολογήτου μισθωτών και συνταξιούχων μόνο με αποδείξεις δαπανών με πλαστικό χρήμα. Για τα εισοδήματα του 2015, ύστερα από σίριαλ διαρροών και διευκρινίσεων, αποφασίστηκε τελικά ότι κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για την κάλυψη του αφορολογήτου δεν θα χρειάζεται καμία απόδειξη".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Αγριος καυγάς για το ταμείο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Πρώτος στόχος: Λεφτά για την ανάπτυξη από το "υπερταμείο" περιουσίας. Δεύτερος στόχος: Ομαλή διαχείριση των δανείων για να μην φουντάρει η οικονομία".

kontranews: "Με πυρηνικό ολοκαύτωμα απειλεί ο Πούτιν του Τζιχαντιστές και τους συμμάχους τους"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με πυρηνικό ολοκαύτωμα απειλεί ευθέως ο Βλαντιμίρ Πούτιν τους Τζιχαντιστές και τους συμμάχους τους, απευθύνοντας στην ουσία σκληρή προειδοποίηση στην Τουρκία και την Σαουδική Αραβία που τις χαρακτηρίζει ως πέμπτη φάλαγγα στη συμμαχία που μάχεται τον ISIS".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αυξάνονται κατά 2% οι εισφορές στα Ταμεία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρόσθετη επιβάρυνση για δύο χρόνια σε εργοδότες και εργαζομένους. Το σχέδιο Κατρούγκαλου προβλέπει αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1,5% και κατά 0,5% για τους υπαλλήλους. "Μάχη" με τους εκπροσώπους των δανειστών που επιμένουν στη μείωση των συντάξεων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τέσσερα "αγκάθια""

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εμπλοκή σε τουλάχιστον τέσσερα από τα 13 μέτρα καταγράφηκε κατά τη χθεσινή διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών και ενώ απομένουν λιγότερες από 24 ώρες προκειμένου να ολοκληρωθεί και αυτός ο γύρος των επαφών".