Επισκόπηση τύπου Τρίτης (8.12.15)

Επισκόπηση τύπου Τρίτης (8.12.15)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Άγριο μπρα ντε φερ για το κατοχικό ταμείο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «άγρια πίεση για να οριστικοποιηθούν η δομή και η λειτουργία του Κατοχικού Ταμείου των 50 δισ. ευρώ, δηλαδή του νέου Υπερταμείου στο οποίο θα μεταβιβαστούν τα «φιλέτα» της δημόσιας περιουσίας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως εγγυήσεις για το δάνειο του τρίτου Μνημονίου, άσκησε χθες το Eurogroup στην ελληνική κυβέρνηση».

ΕΘΝΟΣ: «Φορο-αλλαγές για τα εισοδήματα του 2015»

Η εφημερίδα σημειώνει: «η κυβέρνηση σχεδιάζει αλλαγές στη φορολογία ακόμη και για τα φετινά εισοδήματα σε ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων. Οι σχετικές ρυθμίσεις αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή λίγο πριν από την εκπνοή του έτους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αυξάνουν τους φόρους για τα φετινά εισοδήματα!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ανεβαίνουν οι κλίμακες στις υψηλές αποδοχές, στα εισοδήματα από ενοίκια και στους αγρότες. Σκέψεις για χαμηλό αφορολόγητο στα «μπλοκάκια». Αύριο στην Αθήνα η τρόικα που βάζει στο τραπέζι κόκκινα δάνεια, ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ και μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων».

ΕΣΤΙΑ: «Στρατηγική συμμαχία με ΗΠΑ και Αίγυπτο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η ατλαντική στροφή της Αθήνας συνοδεύεται από μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες, τις οποίες πρώτος επικοινώνησε στον Ελληνα πρωθυπουργό ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζών Κέρρυ, κατά τις μεταξύ τους επαφές, αρχής γενομένης τον περασμένο Σεπτέμβριο».

Η ΑΥΓΗ: «ΑΝΑΣΑ για 850.000 ελεύθερους επαγγελματίες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «ανάσα για 850.000 ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι πλήττονται από λουκέτα, πτώση εργασιών και capital controls, δίνει η κυβέρνηση με την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου που ενδέχεται να φθάσει ακόμη και τα 5.000 ευρώ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Με λένε Κοστέλο και κάνω ό,τι θέλω»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε ρόλο καλού και υπάκουου μαθητή θέλουν την Ελλάδα οι δανειστές. Απειλούν ξαφνικά ακόμη και με διακοπή του μνημονιακού προγράμματος, αν η κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί «προς τας υποδείξεις». Η προειδοποίηση-πρόκληση του Ντέκλαν Κοστέλο διατυπώθηκε ως απάντηση στις τρεις τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας, επειδή δεν ζητήθηκε η σύμφωνη γνώση των θεσμών».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αναδρομικός φόρος για το 2015»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «αναδρομική αύξηση της φορολογίας για τα εισοδήματα του 2015 επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ανέφερε ότι θα υπάρξουν μικρές αλλαγές στη φορολογική κλίμακα για τα φετινά εισοδήματα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Συμφώνησαν κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «καταρρίπτεται η κυβερνητική επιχειρηματολογία περί «διαπραγμάτευσης για τη διάσωση των συντάξεων». Στο χτεσινό τακτικό Γιούρογκρουπ συζητήθηκαν κατευθύνσεις για αντιλαϊκές ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα σε όλη την ΕΕ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το ημερολόγιο των φόρων του 2016»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ανατροπές για όλους τους φορολογουμένους φέρνει ο κυβερνητικός φορολογικός σχεδιασμός των επόμενων μηνών βάζοντας σε πρώτο πλάνο τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων. Αγρότες και όσους εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια περιλαμβάνει η πρώτη γραμμή των αλλαγών, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ελπίζει σε έξτρα έσοδα από το περιουσιολόγιο και το νομοσχέδιο για τα αδήλωτα κεφάλαια».

KONTRA NEWS: «Εισβολή Τούρκων στη Μοσούλη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η εισβολή των τούρκικων δυνάμεων στο Ιράκ και στη στρατηγικής σημασίας περιοχή της Μοσούλης, με άρματα μάχης και βαρύ οπλισμό, βάζει φωτιά στη Μέση Ανατολή και δεν αποκλείεται να προκαλέσει γενικευμένη σύγκρουση».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Επιστροφή στο Χ.Α.»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «καταργείται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο διαχωρισμός σε παλαιό και νέο χρήμα. Οι επενδυτές θα μπορούν να αγοράζουν μετοχές και με καταθέσεις στο εξωτερικό. Έως τις 20 Δεκεμβρίου η απαγόρευση του short selling σε τίτλους τραπεζών».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Το λιμάνι της αγωνίας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα του αποκλεισμού του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ειδομένη που έχει εγκλωβίσει εκατοντάδες βαγόνια με εμπορεύματα- στέλνει η Hewlett Packand με την απόφασή της να μεταφέρει 100 κοντέινερ που ήταν στο λιμάνι του Πειραιά με άλλο πλοίο για το λιμάνι Κόπερ της Σλοβενίας».