Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα και τα νέα από τις πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες σήμερα Παρασκευή 27/11.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εκβιάζει ο Τσίπρας για το ασφαλιστικό"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η μεθόδευση - πολιτικός εκβιασμός για να περάσει το Ασφαλιστικό έδειξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει την πολιτική ορθότητα μπροστά στην πολιτική σκοπιμότητα που έχει να στριμώξει την αντιπολίτευση και κυρίως τη Νέα Δημοκρατία, μια και δεν έχει ακόμη εκλέξει αρχηγό".

ΕΘΝΟΣ: "Στα άκρα η σύγκρουση Τσάρου-Σουλτάνου"."Εθνική κόκκινη γραμμή για το Ασφαλιστικό"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απελάσεις, οικονομικές κυρώσεις και ένταση των βομβαρδισμών από Ρωσία". "Συναίνεση για να αποτραπεί η μείωση συντάξεων επιδιώκει ο πρωθυπουργός. Με τέσσερις γραμμές η ΝΔ, βέτο από ΠΑΣΟΚ, αστερίσκοι από Θεοδωράκη, οικουμενική προτείνει ο Λεβέντης, δεν συμμετέχει το ΚΚΕ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανευ ορίων τυχοδιωκτισμός". "Μείωση εισφορών στον ΟΑΕΕ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "από τις υποσχέσεις για 13η σύνταξη ο πρωθυπουργός ψάχνει για "συνενόχους" στο νέο μαχαίρι των συντάξεων, ζητώντας άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών". "Κατώτατο υποχρεωτικό ποσό ασφαλιστικής κάλυψης 150€ έως 200€ το μήνα και έξτρα εισφορά ανάλογα με το εισόδημα του ασφαλισμένου".

ΕΣΤΙΑ: "Χάθηκαν 114 δισ. σε μία εξαετία"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον Οκτώβριο του 2009, μετά τις εθνικές εκλογές και πριν το ξέσπασμα της κρίσεως, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις εγχώριες τράπεζες ήταν αθροιστικά, βάσει των στοιχείων της Τραπέζης της Ελλάδος, 235 δισεκατομμύρια ευρώ.Τον Οκτώβριο του 2015, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύθηκαν χθες, το σύνολο των καταθέσεων έχει υποχωρήσει πλέον στα 121 δισ".

Η ΑΥΓΗ: "Σπάει ο πάγος"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο τραπέζι του διαλόγου για τα κρίσιμα ζητήματα εθνικής σημασίας, θα καθίσουν οι αρχηγοί όλων των δημοκρατικών κομμάτων, με εξαίρεση του ΚΚΕ, μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ζητήσει σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό και το ασφαλιστικό".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Βγάλ' τα πέρα μόνος σου!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "απρόθυμη εμφανίζεται η αντιπολίτευση να δώσει την παραμικρή στήριξη στην κυβέρνηση. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα μετάσχουν στο συμβούλιο που θα συγκληθεί στο προεδρικό μέγαρο και το οποίο ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο αποκλείουν εξαρχής τη συναίνεση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε τη συναίνεση"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπό το μεγάλο πολιτικός βάρος των επερχόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό, αλλά και υπό τον φόβο νέων απωλειών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακαλύπτει αίφνης τη συναίνεση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δεδομένη η ελληνική συμμετοχή στο ιμπεριαλιστικό μακελειό"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σκόνη γίνονται τα επιχειρήματα περί μη εμπλοκής της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή της Μ. Ανατολής, που υποστηρίζει η συγκυβέρνηση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Χαλασμένο τηλέφωνο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει - έπειτα από επιθυμία της Προεδρίας της Δημοκρατίας - την πρόσκληση των πολιτικών αρχηγών συγκαλείται το συμβούλιο κορυφής με θέμα αιχμής το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να εκμεταλλευθεί το κενό εξουσίας στην αξιωματική αντιπολίτευση και να νομοθετήσει αμέσως".

Kontranews: "Τους έπιασαν! 300 δισ. έβγαλαν έξω σε 15 χρόνια"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα εκατομμύριο κωδικοί έχουν ανοίξει από Ελληνες σε τράπεζες της Ζυρίχης του Λουξεμβούργου, του Λιχτενστάιν και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους με τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις στην ουσία να επιβραβεύουν τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφού δεν έκαναν το παραμικρό προκειμένου να εντοπίσουν τους λογαριασμούς αυτούς".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Γόρδιος δεσμός το Ασφαλιστικό"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων επιχειρεί ο Αλ. Τσίπρας, καθώς οι μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό θα είναι επώδυνες για χιλιάδες συνταξιούχους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δεύτερη δοκιμασία"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων δράσεων, η υλοποίηση της οποίας θα επιτρέψει την αποδέσμευση της δεύτερης υποδόσης του 1. δισ. ευρώ, αλλά και θα επιβεβαιώσει την καλή συνεργασία κυβέρνησης και θεσμών, ενω όψει της συζήτησης για την απομείωση του δημόσιου χρέους, συζητήθηκε στο περιθώριο του χθεσινού Euro Working Group".