Τσίπρας: Είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ευρώπης

Τσίπρας: Είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ευρώπης
«Είχαμε την ευκαιρία να δούμε μαζί με τον καγκελάριο της Αυστρίας ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ευρώπης. Το καλό πρόσωπο της Ευρώπης, το πρόσωπο της αλληλεγγύης», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή επίσκεψή του με τον Αυστριακό καγκελάριο στα κέντρα πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων στη Λέσβο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σε κρίση, μια μικρή σε δυνατότητες χώρα και σημείωσε ότι η Λέσβος είναι ένα μικρό συγκριτικά νησί, που δέχεται όμως τεράστιες ροές προσφύγων, οι οποίοι έρχονται από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

«Και αυτοί οι άνθρωποι, που ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα φεύγοντας από τον πόλεμο και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους στο Αιγαίο, ζητούν το αυτονόητο. Τη δυνατότητα να έχουν μια ανθρώπινη συμπεριφορά, να μπορέσουν να ταυτοποιηθούν σύντομα, να έχουν φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να συνεχίσουν το μεγάλο ταξίδι τους για ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα ελληνικό, αλλά παγκόσμιο και ευρωπαϊκό. «Και εφόσον είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό, οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε από κοινού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα έχει νόημα ύπαρξης αν δεν λειτουργεί με γνώμονα την αξία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας».