Το ΥΠΟΙΚ απαγορεύει τα beach party

Το ΥΠΟΙΚ απαγορεύει τα beach party
To υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να απαγορεύσει τα beach party, μέσω σχετικού εγγράφου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας που εστάλη προς τους δήμους. Απαγορεύεται η κατάληψη κοινόχρηστης παραλίας και η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων για την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, τονίζει στο έγγραφο η ΓΓΔΠ.

Με βάση κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον Μάιο (και επαναλαμβάνει παλαιότερες διατάξεις που σχεδόν ποτέ δεν εφαρμόζονται) η χρήση του αιγιαλού επιτρέπεται μόνον για εκμεταλλευτές μπαρ, καντίνες, θαλάσσια σκάφη κλπ.

Ενώ απαγορεύεται, η διοργάνωση beach party σε δημόσιες παραλίες, όχθες λιμών ή ποταμών κλπ, η ίδιες υπηρεσίες του υπουργείου αναγνωρίζουν ότι ο έλεγχος είναι δύσκολος, αφού η τοποθέτηση και το ξήλωμα των πρόχειρων δαπέδων στην άμμο, των μικροφωνικών εγκαταστάσεων κλπ.

Παρόλα αυτά, αν εντοπιστεί εγκαίρως κάτι τέτοιο, τα υπουργείο Οικονομικών δίνει οδηγίες στους υπαλλήλους του να τραβούν φωτογραφίες και να ζητούν ονόματα, διευθύνσεις και ΑΦΜ όσων διαπράττουν τέτοιες ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ