Η αεροπορική που θέλει να καλύψει το κενό της Ολυμπιακής, με ιερέα στο...πηδάλιο της

Η αεροπορική που θέλει να καλύψει το κενό της Ολυμπιακής, με ιερέα στο...πηδάλιο της
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έδωσε το πράσινο φως στη νέα αεροπορική εταιρεία υπερατλαντικών πτήσεων SkyGreece για πτήσεις από την Ελλάδα τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η εταιρεία που δημιουργήθηκε από ομογενείς και στην οποία επικεφαλής είναι ο πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής, απέκτησε όλες τις απαιτούμενες άδειες από την ΥΠΑ και το υπουργείο Μεταφορών. Μετά και τη δοκιμαστική πτήση που πραγματοποιήθηκε με στελέχη της ΥΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία εκπλήρωσε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες που ορίζει η νομοθεσία και είναι έτοιμη για την εκτέλεση δρομολογίων. Μόλις εκδοθούν και οι άδειες από Καναδά και ΗΠΑ, η SkyGreece θα έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει τακτικά δρομολόγια από Αθήνα προς Νέα Υόρκη, Τορόντο και Μόντρεαλ. Μέχρι τότε θα πραγματοποιεί πτήσεις charter.

AIΣΙΟΔΟΞΙΑ. Ο πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Πιστεύει πως η SkyGreece θα καλύψει το κενό που άφησε η Ολυμπιακή, συνδέοντας και πάλι τον απόδημο Ελληνισμό του Καναδά και των ΗΠΑ με την πατρίδα. «Η ομάδα μας δεν είναι μια κλίκα λεφτάδων. Είμαστε μια πολυμετοχική εταιρεία με ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα και δεν θέλουν να μένουν αποκομμένοι από αυτή. Γι' αυτό και θα πετύχουμε. Μέσα στο αεροπλάνο θα έχουμε ελληνικό φαγητό, ελληνική μουσική, ενώ θα υπάρχει και ένα κανάλι με ψαλμούς και χριστιανικούς ύμνους. Ξέρω πως ακούγοντας το αυτό κάποιοι θα γελάσουν στην Ελλάδα, αλλά η Εκκλησία για την Ομογένεια είναι το Α και το Ω» είχε δηλώσει στις αρχές του εγχειρήματος.
Η SkyGreece, σε μεγάλο ποσοστό, βασίζεται σε στελέχη της πρώην Ολυμπιακής, αλλά και σε έναν άνθρωπο ο οποίος βοήθησε τον σερ Στέλιο Χατζηιωάννου να δημιουργήσει την EasyJet, τον κ. Νίκο Μαυρουδάκη.
Το πρώτο της αεροσκάφος της εταιρείας είναι Boeing 767-300 ER, 274 θέσεων, με το όνομα «Ταξιάρχης». Διακριτικό του είναι η ελληνική σημαία και προσδοκά να μπει δυναμικά στις υπερατλαντικές πτήσεις.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Η SkyGreece για τη στελέχωση των γραφείων της στην Ελλάδα, θα προσλάβει Έλληνες ενώ υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 450 θέσεις εργασίας. Παράλληλα, αναπτύσσεται σχέδιο θρησκευτικού τουρισμού και έχει ήδη προβλεφθεί η προσφορά ολοκληρωμένων πακέτων διακοπών σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια από τις θυγατρικές εταιρείες SkyGreece Holidays USA και SkyGreece Holidays Canada.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ. Η ψυχή της SkyGreece είναι ο 52χρονος ιερέας Νικόλαος Αλεξανδρής, ο οποίος δεν κρύβει τον ενθουσιασμό και την πεποίθησή του πως η εταιρεία θα γίνει μια από τις πλέον ανταγωνιστικές εταιρείες υπερατλαντικών πτήσεων. Γεννήθηκε στους Μολάους της Λακωνίας. Με την οικογένειά του έφυγε από εκεί σε μικρή ηλικία και έφθασε στην Αθήνα όπου έμειναν στο κέντρο της πόλης. Στα νεανικά του χρόνια διακρίθηκε στην κολύμβηση με τα χρώματα του Εθνικού Αθηνών, αλλά πολύ γρήγορα άφησε τον αθλητισμό για την Εκκλησία.
Ήταν από τους καλούς μαθητές και είχε δείξει μια έφεση στη μουσική. Του άρεσαν οι ψαλμωδίες τις οποίες και έψαλε στην Κυριακάτικη Λειτουργία μαζί με τους ψάλτες. Ο 52χρονος, σήμερα, πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιερατική Σχολή αλλά και στο Ωδείο Αθηνών όπου έδωσε έμφαση στη βυζαντινή μουσική.
Σε ηλικία 23 ετών και ενώ είχε παντρευτεί και χειροτονηθεί διάκονος έφυγε για τον Καναδά ακολουθώντας τον Μητροπολίτη Καναδά ο οποίος ήταν φίλος του.
Με τη σύζυγό του απέκτησαν δυο παιδιά την Ελένη και το Δημήτρη. Η Ελένη Αλεξανδρή η οποία αγάπησε και αυτή, όπως ο πατέρας της, τη μουσική, έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν συμμετείχε στο τηλεοπτικό μουσικό ριάλιτι Χ Factor.
Στον ελεύθερο χρόνο του ο πατέρας Νικόλαος ασχολείται με τη μουσική και ειδικότερα με εκκλησιαστικά ακούσματα. Λόγω των ανειλημμένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων, ταξιδεύει αρκετά συχνά και γι' αυτό τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα, λειτουργεί στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου του Μόντρεαλ, ασκούνται όποτε μπορεί.
Όταν έφτασε στον Καναδά, συνέχισε τις σπουδές του και απέκτησε πτυχία χειρισμού αεροσκαφών, διοίκησης εταιρειών αεροπορίας, ευρωπαϊκής αεροπορικής νομοθεσίας, ενώ έχει ολοκληρώσει και μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχολογία και την κοινωνιολογία.

ΕΝΘΕΤΟ
Στήριξη από σημαντικά πρόσωπα

Ο πατήρ Νικόλαος, επικεφαλής της νεοσύστατης αεροπορικής εταιρείας SkyGreece, βρίσκεται στη διοίκηση ενός εκ των δύο αεροδρομίων του Τορόντο. Η θέση του ως κληρικός της Ορθόδοξης Εκκλησίας του εξωτερικού αποτέλεσε κομβική μιας και του έδωσε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να γνωρίσει εξέχοντες επιχειρηματικές και πολιτικές προσωπικότητες.
Έχει ήδη συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά καθώς και με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι τον στηρίζουν πλήρως για το πτητικό έργο της εταιρείας. Η απλότητά του και η αμεσότητα του κερδίζουν τους συνομιλητές του, ενώ η ευφράδεια λόγου του τον βοήθησε να κάνει πολλούς ομογενείς επιχειρηματίες να στηρίξουν την ιδέα του και το όνειρό του, που είχε από τότε που σπούδαζε aviation στο Μόντρεαλ.