Η Ελλάδα πρώτη στην προτίμηση των Σουηδών

Η Ελλάδα πρώτη στην προτίμηση των Σουηδών
«Ελλάδα – Νικήτρια του φετινού Καλοκαιριού», είναι ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του σουηδικού περιοδικού TRAVEL NEWS. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα επιστρέφει ως το φαβορί των εταιρειών charter, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων του γραφείου Ticket.

Σύμφωνα με αυτά από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 11% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, γεγονός που κάνει την Ελλάδα την χώρα με τις περισσότερες κρατήσεις για το (φετινό) καλοκαίρι.
Εκτός από προορισμό για άθληση η Ελλάδα ενδείκνυται και ώς ένας από τους πλέον ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού ALLAS το οποίο αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα (Φεβρουάριος 2014) που διεξήγαγε το Thomas Cook Group σε πέντε χώρες (Σουηδία, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία). Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες η Ελλάδα κατατάσσεται στην 3η θέση των δέκα πιο ρομαντικών προορισμών, μετά τις Μαλδίβες και την Καραϊβική.
Τέλος το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ αναφέρεται σε έρευνα της Fujifilm στην οποία συμμετείχαν 700 μέλη του site πολυτελείας ”Very First To” σχετικά με το ποια είναι τα τοπία όπου μπορεί κανείς να τραβήξει τις πιο φαντασμαγορικές φωτογραφίες. Κι ενώ στις απαντήσεις, συναντά κανείς μέρη όπως το Grand Canyon, Rio de Janeiro κ.ά., στην Ευρώπη ξεχωρίζει ως μοναδική περίπτωση ομορφιάς η Σαντορίνη.