Π. Οικονόμου: Στα 1,40 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο

Π. Οικονόμου: Στα 1,40 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Αυξημένο κατά 40% θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης από τον ερχόμενο Οκτώβριο, λόγω της αύξησης του φόρου, ο οποίος θα προσεγγίσει αυτόν που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο Π. Οικονόμου σε εκδήλωση στο ΣΔΟΕ για το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ειδικότερα, ο υπουργός υποστήριξε ότι η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα ξεπεράσει το 80% του φόρου που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης.

Αυτό σημαίνει ότι από τις 15 Οκτωβρίου 2012 το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται στα 1,40 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στην ίδια τιμή θα πωλείται και το πετρέλαιο κίνησης, η τιμή του οποίου θα είναι κατά 8% χαμηλότερη από σήμερα.

Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί επίδομα θέρμανσης σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού, χωρίς όμως να το προσδιορίζει, ενώ υποστήριξε ότι αν τα έσοδα του δημοσίου είναι ικανοποιητικά η τιμή ίσως να είναι και χαμηλότερη.

Ευκολίες πληρωμής

Σε τέτοια τιμή, κάθε ευκολία πληρωμής ευπρόσδεκτη. Δείτε ποιες είναι και πως θα τις αξιοποιήσετε.

Ευκολίες πληρωμής μπορεί να σας κάνει ο προμηθευτής σας. Μην περιμένετε όμως και πολλά, πολλά. Οι περισσότεροι έμποροι έχουν γίνει απρόθυμοι. Πρώτον διότι τους έχουν σκάσει επιταγές στα χέρια τους και δεύτερον διότι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τοις μετρητοίς τους φόρους στο κράτος οι οποίοι μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις έχουν φτάσει στα ύψη.

Αν λοιπόν δεν διαθέτετε προσωπική γνωριμία με κάποιον προμηθευτή ο οποίος θα δεχτεί να σας προμηθεύσει τον «κόκκινο χρυσό» και να πληρωθεί αργότερα, θα πρέπει να απευθυνθείτε στις τράπεζες. Όχι, δεν θα σας προτρέψουμε να εκταμιεύσετε ένα καταναλωτικό δάνειο για να ζεσταθείτε. Αυτό κοστίζει πολύ ακριβά ενώ οι πιθανότητες επιτυχίας είναι περιορισμένες καθώς οι τράπεζες χορηγούν καταναλωτικά δάνεια σε ελάχιστους.

Μια λύση στην παρούσα φάση φαίνεται να είναι η πιστωτική κάρτα. Όχι δεν θα αγοράσετε πετρέλαιο με πλαστικό χρήμα αφήνοντας ένα χρέος το οποίο θα τοκίζεται με 18-22% (μπορείτε να δείτε τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών κάνοντας κλίκ εδώ) .

Θα αξιοποιήσετε ένα από τα προγράμματα που έχουν λανσάρει αρκετές τράπεζες; Τα πλεονεκτήματα αυτών των προγραμμάτων συνοψίζονται στα εξής:

• Προσφέρουν έκπτωση στην τελική λιανική τιμή η οποία μπορεί να φτάσει και στο 3%.

• Εξασφαλίζουν στον αγοραστή τη δυνατότητα αποπληρωμής του ποσού σε άτοκες δόσεις,

Από το γενικό στο ειδικό:

1. Η Eurobank, συνεργάζεται με τα πρατήρια της ΕΚΟ και προσφέρει έκπτωση 3%, έως τις 30 Απριλίου. Η έκπτωση αυτή περνάει ως πίστωση στην κάρτα η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μελλοντικές αγορές.

2. Η Alpha Bank έως τις 30 Απριλίου, μέσω του προγράμματος Bonus προσφέρει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε τέσσερις δόσεις για αγορές από τα πρατήρια της BP.

3.Η Εθνική Τράπεζα, συνεργάζεται με τα πρατήρια της Shell. Πελάτης της Εθνικής που διαθέτει πιστωτική κάρτα τύπου Go National, μπορεί να εξασφαλίσει –αν πληρώσει το πετρέλαιο με τη συγκεκριμένη πιστωτική- έκπτωση 3%.

4. Η Millenium Bank, συνεργάζεται με την Revoil και προσφέρει τη δυνατότητα αποπληρωμής του πετρελαίου σε τρεις δόσεις αν το ποσό δεν υπερβαίνει τα 1200 ευρώ ή σε έξι δόσεις αν υπερβαίνει τα 1200 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ