Σε ειδικό λογαριασμό τα έσοδα της Κύπρου από το αέριο

Τα μελλοντικά έσοδα από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη στις συζητήσεις για την χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.
Μάλιστα, προειδοποίησε ότι πριν τα έσοδα αυτά συμπεριληφθούν στους υπολογισμούς για την βιωσιμότητα του χρέους της νήσου, θα πρέπει να γίνουν γνωστά για το συνολικό ύψος στο οποίο θα μπορούσαν να φτάσουν.
«Ας περιμένουμε πρώτα τις πρώτες εξορύξεις, να δούμε πόσο είναι (το αέριο), τι είδους αέριο είναι, τι ποιότητας πριν να μπορέσουμε να το συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα» σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Όπως μάλιστα εξήγησε, «θα μπορούσε να υπάρξει ένας ξεχωριστός λογαριασμός, στον οποίο, για παράδειγμα, θα μεταφέρονταν τα έσοδα από το αέριο».
03/10/2025 00:01
Ανεβαίνει το IRC - "Ξεκλειδώνει" η χρηματοδότηση
02/10/2025 17:21
Καθολική απαγόρευση για έκδοση και ανανέωση συμβολαίων από την Βουλγαρική Insurance JSC Dallbogg
02/10/2025 17:07