Βενιζέλος: Δεν θα παρακολουθούμε παθητικά

Βενιζέλος: Δεν θα παρακολουθούμε παθητικά
Τη στήριξή του στον Πρωθυπουργό σε διεθνές επίπεδο επαναβεβαίωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του σε οποιαδήποτε προωθούμενη πολιτική.

«Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε οτιδήποτε, ούτε έχουμε αναθέσει σε άλλους την ευθύνη να παίρνουν αποφάσεις και εμείς να παρακολουθούμε παθητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία του περιελάμβανε μάλιστα και αιχμές για τη στάση που τηρούσε ο Αντώνης Σαμαράς προεκλογικά, υποστηρίζοντας πως τώρα πρέπει να είναι πιο συγκρατημένοι και φειδωλοί όσοι μιλούσαν μόνο για ανάπτυξη και ισοδύναμα μέτρα.

Παράλληλα, γράφει το naftemporiki.gr, ο κ. Βενιζέλος θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα στο εξωτερικό, ζητώντας παύση των βλαπτικών συζητήσεων για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ . «Οι ευρωπαίοι εταίροι μας και οι Γερμανοί φίλοι μας ούτε μας έχουν χαρίσει τίποτα ούτε χάνουν τίποτα. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να χάσουν λεφτά, μόνο με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη ότι «όποιοι νομίζουν ότι είναι σωστό να ασκούν παιδαγωγικού χαρακτήρα πίεση στην Ελλάδα, οφείλουν να γνωρίζουν ότι με τα τεχνάσματα αυτά ευνουχίζουν την ευρωζώνη».

Στο σημείο αυτό σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να λάβει από την ευρωζώνη ένα καθαρό και οριστικό μήνυμα και πρόσθεσε πως εάν δεν σταματήσει η συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο από την ευρωζώνη «δεν θα διασφαλιστεί το ευρώ, δεν θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας που έχει η ευρωζώνη συνολικά».