Επιμένει η Χρυσή Αυγή για συμβάν στον Έβρο

Επιμένει η Χρυσή Αυγή για συμβάν στον Έβρο
Στην καταγγελία της περί επεισοδίου στον Έβρο μεταξύ Ελλήνων συνοριοφυλάκων και Τούρκων στρατιωτών επανήλθε η Χρυσή Αυγή, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την κατάθεση επίκαιρης ερώτηση για το θέμα στη Βουλή.

Σχετική απάντηση εξέδωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδοντας το περιστατικό, ωστόσο η Χρυσή Αυγή με νεότερη ανακοίνωσή της επιμένει ότι το συμβάν στον Έβρο είναι 100% πραγματικό και το περιγράφει ως εξής:

«Η ελληνική περίπολος αποτελούμενη από 7 συνοριοφύλακες αντελήφθη σε διάστημα μισής ώρας 2 βάρκες με 17 συνολικά λαθρομετανάστες (11 στην πρώτη και 6 στη δεύτερη) Σύρους στην πλειοψηφία τους. Οι Έλληνες συνοριοφύλακες άρχισαν να φωνάζουν στους λαθρομετανάστες να αποχωρήσουν, ενώ σε ενίσχυση κλήθηκαν άλλοι 2 συνοριοφύλακες. Το επεισόδιο αντελήφθη τουρκική περίπολος από την απέναντι όχθη, η οποία φώτισε με φακούς την ελληνική πλευρά και αμέσως μετά οι Τούρκοι στρατιωτικοί όπλισαν τα ατομικά τους τυφέκια. Σε όσους έχουν υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό είναι γνώριμος ο ήχος που κάνει το κλείστρο του G3 όταν οπλίζει. Τελικά οι Έλληνες συνοριοφύλακες, οι οποίοι ήταν στην ουσία άοπλοι, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, δεχόμενοι την αποβίβαση όλων των λαθρομεταναστών».

«Να γνωρίζουν οι αρμόδιοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ ότι η απόκρυψη ενός μείζονος εθνικού προβλήματος δεν οδηγεί σε λύση, αλλά σε περαιτέρω διόγκωσή του», καταλήγει η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ τονίζεται ότι για το θέμα θα κατατεθεί σχετική επίκαιρη ερώτηση από τους βουλευτές της.