Η «οικονομική ασφυξία» των ΤΕΙ- με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι καθηγητές

Η «οικονομική ασφυξία» των ΤΕΙ- με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι καθηγητές
Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΙ ανέλυσαν, ενώπιον του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, οι πρόεδροί τους στην έκτακτη σύνοδο σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τους προέδρους, τα ιδρύματα βρίσκονται σε κατάσταση «οικονομικής ασφυξίας», εξαιτίας και του «κουρέματος» των αποθεματικών τους, ζήτημα για το οποίο προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο.

Από τον Σεπτέμβριο, τα ΤΕΙ δεν θα έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους προβλήματα, ενώ δυσλειτουργίες παρατηρούνται και λόγω του νέου νόμου, όπως είπαν. Ακόμη και στα επτά Ιδρύματα που έχουν εκλεγεί Συμβούλια Διοίκησης δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ο νέος νόμος ουσιαστικά, αφού δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές εγκύκλιοι και αποφάσεις που είναι απαραίτητες για να μην υπάρχουν νομικά «κενά».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τους προέδρους των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ότι θα βρεθούν λύσεις και η κατάσταση θα εκτονωθεί, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο. Την ίδια ώρα με κινητοποιήσεις προειδοποιούν καθηγητές των Πανεπιστημίων, λόγω των φημολογούμενων περικοπών στα ειδικά μισθολόγια.