Γιατί ο Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε έρευνα για τον Αντρίκο Παπανδρέου

Γιατί ο Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε έρευνα για τον Αντρίκο Παπανδρέου
Περαιτέρω έρευνα στην υπόθεση των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) που συνδέθηκε με τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, κ. Αντρίκο Παπανδρέου διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης. Ο κ. Πεπόνης καλεί τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Αριστείδη Κορέα να διερευνήσει τα εξής:

α) Ποια ήταν ακριβώς η σχέση του Αντρίκου Παπανδρέου στη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion, την περίοδο 2009-2012.

β) Αν η επίμαχη εταιρεία προμηθεύτηκε cds για το ελληνικό χρέος.

γ)Αν ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού είχε δικαίωμα υπογραφής.

δ) Αν πουλήθηκαν cds από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη συγκεκριμένη εταιρεία και

ε) αν η αγορά και προμήθεια συνδέεται με εσωτερική πληροφόρηση που τυχόν είχε η εταιρεία.
Τα στοιχεία που ζητούνται, γράφει tovima.gr, μέσω δικαστικής συνδρομής, θα διαβιβαστούν στον ΣΔΟΕ και σε οικονομικούς πραγματογνώμωνες. υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κορέας είχε ζητήσει να αρχειοθετηθεί η υπόθεση λόγω ελλείψεως στοιχείων αλλά ο κ. Πεπόνης αρνήθηκε να επικυρώσει την αρχειοθέτηση και ζήτηση περαιτέρω προανακριτικές πράξεις. Είχε προηγηθεί αίτημά του να απέχει από την υπόθεση για λόγους ευπρέπειας αφού ήταν μία από τις δικογραφίες για τις οποίες κατήγγειλε ότι δέχτηκε παρεμβάσεις. Το Συμβούλιο Εφετών όμως απέρριψε το αίτημά του με το σκεπτικό ότι ο εισαγγελέας είναι ανεξάρτητος και δεν επηρεάζεται.