Σε ποιο τμήμα επαναλαμβάνονται οι εκλογές αυτήν την Κυριακή

Σε ποιο τμήμα επαναλαμβάνονται οι εκλογές αυτήν την Κυριακή
Οι 539 εγγεγραμμένοι στο 18ο εκλογικό τμήμα στα Εξάρχεια, όπου σημειώθηκε η εισβολή κουκουλοφόρων και το κάψιμο της κάλπης, θα κληθούν να ξαναψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή προκειμένου να εκδοθούν τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νομικοί του υπουργείου Εσωτερικών δεν μπορούσαν να αποφασίσουν για το αν θα έπρεπε να επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία στο συγκεκριμένο τμήμα, καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη στον εκλογικό νόμο για ένα ενδεχόμενο, όπως αυτό που σημειώθηκε στις 17 Ιουνίου.


Όπως αναφέρεται σε σημερινή εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών προς την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθηναίων, η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί στο ανωτέρω εκλογικό τμήμα, την προσεχή Κυριακή, 24 Ιουνίου.

Η ψηφοφορία, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 7 το βράδυ, θα διενεργηθεί δε ενώπιον του δικαστικού αντιπροσώπου και των μελών της εφορευτικής επιτροπής, ενώ η εκλογή θα γίνει μεταξύ των ίδιων συνδυασμών που είχαν ανακηρυχθεί για την εκλογική περιφέρεια Α΄Αθηνών, με τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Επίσης, δίδονται οδηγίες για την προετοιμασία προς όλους τους αρμοδίους, προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά η εκλογική διαδικασία (βιβλία, ψηφοδέλτια, φρουρά κλπ), ενώ καλείται η περιφέρεια να ενημερώσει, με κάθε τρόπο, τους ψηφοφόρους του συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος.