Αυξάνουν οι τιμές στα ελληνικά ξενοδοχεία

Αυξάνουν οι τιμές στα ελληνικά ξενοδοχεία
Καθοδικά κινούνται οι τιμές των ξενοδοχείων σε 30 από τις 50 χώρες στην Ευρώπη που περιλαμβάνει ο κατάλογος της Trivago. Ειδικότερα οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 85 ευρώ αν επιλέξουν να επισκεφτούν τη Γρανάδα της Ισπανίας (μείωση 18% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), 100 ευρώ αν επισκεφτούν τη Λισαβόνα (μείωση 7%), 104 ευρώ αν επιλέξουν να επισκεφτούν τη Μαδρίτη (μείωση 9%) και 145 ευρώ αν επισκεφτούν τη Βαρκελώνη (μείωση 9%) .

Οι τιμές στην Αθήνα κυμαίνονται κατά μέσο όρο και ανά διανυκτέρευση σε ένα απλό δίκλινο δωμάτιο στα 90 ευρώ ( μείωση κατά 6%) και στη Βουδαπέστη 86 ευρώ (μείωση 7%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στην Κωνσταντινούπολη ένα δίκλινο δωμάτιο κατά μέσο όρο στοιχίζει 142 ευρώ (μείωση 8%), ενώ και τα ξενοδοχεία στην Ιταλία κινούνται στην ίδια πτωτική τροχιά. Πιο συγκεκριμένα στο Τορίνο οι τιμές κυμαίνονται στα 112 ευρώ κατά μέσο όρο (μείωση 16%), στο Μιλάνο στα 143 ευρώ ( μείωση 7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) και στη Ρώμη στα 161 ευρώ (μείωση 6% σε σχέση με τις τιμές του Μαΐου).

Ελλάδα
Μπορεί οι τιμές στην Ευρώπη να πέφτουν, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους δημοφιλείς ελληνικούς αλλά και κυπριακούς προορισμούς σύμφωνα με την Trivago. Ειδικότερα στη Μύκονο, οι τιμές των ξενοδοχείων παρουσιάζουν αύξηση 41% (137 ευρώ) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ στη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα στο Ημεροβίγλι, η αύξηση αγγίζει το 27% εν συγκρίσει με το Μάιο και η τιμή για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο σκαρφαλώνει στα 248 ευρώ.

Στη Λίνδο της Ρόδου, οι τιμές ανά διανυκτέρευση για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο, παρουσιάζουν αύξηση 32% σε σχέση με το Μάιο (132 ευρώ), ενώ στο Ρέθυμνο της Κρήτης παρατηρείται αύξηση 11% (88 ευρώ) εν συγκρίσει με τον προηγούμενο μήνα. Στη Χερσόνησο της Κρήτης η αύξηση αγγίζει το 19% ανά διανυκτέρευση και η μέση τιμή κυμαίνεται στα 76 ευρώ για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο, ενώ στην Ελούντα η τιμή για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται στα 248 ευρώ (αύξηση 36%).

Στην Ιξιά η μέση τιμή για το μήνα Ιούνιο είναι 109 ευρώ και η αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σκαρφαλώνει στο 30%. Στην Κέρκυρα η αύξηση των τιμών αγγίζει το 11% και η μέση τιμή για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο για τον Ιούνιο κυμαίνεται στα 105 ευρώ.

Το ίδιο σκηνικό και στην Κύπρο, όπου οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν την Αγία Νάπα για τις διακοπές τους θα κληθούν να πληρώσουν 138 ευρώ ανά διανυκτέρευση (αύξηση 50% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), στην Αμμόχωστο οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση 48% (τιμή δίκλινου δωματίου 126 ευρώ), και στην Πορτάρα οι τιμές αγγίζουν τα 102 ευρώ κατά μέσο όρο, με αύξηση 36% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.