Όλα δείχνουν deal με τους Αζέρους για ΔΕΣΦΑ

 Όλα δείχνουν deal με τους Αζέρους για ΔΕΣΦΑ
Λιτή ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το ΤΑΙΠΕΔ εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη βελτιωμένη πρόταση της "Socar" για τον ΔΕΣΦΑ στέλνοντας με αυτό τον τρόπο θετικό σήμα για την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης.

Πληροφορίες θέλουν να απομένουν ορισμένες τελικές λεπτομέρειες προκειμένου όπως αναφέρει η ανακοίνωση να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός το "συντομότερο δυνατόν".

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε ενώπιον της πρώτης μεγάλης ενεργειακής αποκρατικοποίησης.

Αναλυτικά η ανακοινωση του ΤΑΙΠΕΔ έχει ως εξης:

Στη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε για τη βελτιωμένη πρόταση της "Socar" για τον ΔΕΣΦΑ και εξέφρασε την ικανοποίηση του.

Στη συνέχεια δρομολόγησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο διαγωνισμός.

Υπενθυμίζεται ότι η βελτιωμένη προσφορά των Αζέρων της Socar για το 66% του ΔΕΣΦΑ ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ και είναι αρκετά υψηλότερη από την εκτίμηση του ανεξάρτητου αποτιμητή.