Θετική έκθεση Moody’s για Alpha Bank

Θετική (credit positive) χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Alpha Bank, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's υποστηρίζοντας ότι αποκαθιστά τη φερεγγυότητα, ενώ εξασφαλίζει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα.
Μετά την ανακεφαλαιοποίηση η τράπεζα θα έχει δείκτη βασικών εποπτικών κεφαλαίων (pro forma core Tier I) στο 13,9%, αναφέρει στην έκθεσή του ο διεθνής οίκος. Σύμφωνα με τη Moody's αυτές οι εξελίξεις διασφαλίζουν την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της τράπεζας χωρίς αλλαγές στις κορυφαίες διοικητικές θέσεις.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς η Alpha Bank είναι η πρώτη Τράπεζα που επιτυγχάνει την απαραίτητη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα κατά την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».
24/09/2025 00:01
Τα "χώνει" με το... γάντι στους τραπεζίτες ο Στουρνάρας
23/09/2025 18:49
Τραμπ: Ο ΟΗΕ δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη - Επίθεση στην Ευρώπη για ενέργεια και μεταναστευτικό
23/09/2025 18:44