Power Pass: Πιστώνεται επιτέλους στους λογαριασμούς των δικαιούχων μετά τις καθυστερήσεις

Power Pass: Πιστώνεται επιτέλους στους λογαριασμούς των δικαιούχων μετά τις καθυστερήσεις

Βγήκε η απόφαση: Συγκεκριμένα, καταβάλλεται ποσό συνολικού ύψους 31,6 εκατ. ευρώ σε 866.181 δικαιούχους

Τέλος στην αναμονή μετά τη σύγχυση που είχε δημιουργηθεί για την ημερομηνία καταβολής της επιδότησης ρεύματος (Power Pass), αφού ούτε εχθές Δευτέρα 26/9, (αρχικά είχε ανακοινωθεί η περασμένη Παρασκευή), είχε πιστωθεί το ποσό στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ήρθε η απόφαση για πληρωμή μέσα στις επόμενες ώρες και σίγουρα μέχρι αύριο.

Συγκεκριμένα, θα πιστωθεί ποσό συνολικού ύψους 31,6 εκατ. ευρώ σε 866.181 δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε απόφαση που εγκρίνει τις αιτήσεις δικαιούχων που υποβλήθηκαν, για το Πρόγραμμα: «Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση Λογαριασμών Ηλεκτρικού Ρεύματος Οικιακών Καταναλωτών (power pass)» για την κατάθεση της οικονομικής επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό, σύμφωνα με τις συνημμένες λίστες αιτήσεων δικαιούχων ανά ΑΦΜ

Εγκρίνεται έμβασμα ύψους 5.522.670,41 ευρώ μέσω διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ για την διεκπεραίωση των εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Παράλληλα, εγκρίνεται έμβασμα 26.064.927,25 ευρώ για την διεκπεραίωση των εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ως επιπρόσθετη ενίσχυση σε 792.212 αιτήσεις Power Pass.

Όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ευθύνη για την καθυστέρηση είχε πάροχος που δεν παρέδωσε εγκαίρως τα στοιχεία των πελατών του έτσι ώστε να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως οι δικαιούχοι του συγκεκριμένου ποσού δεν χρειάστηκε να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στο vouchers.gov.gr, καθώς ελήφθησαν στοιχεία απευθείας από τους παρόχους ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ