Έως 28/2 η υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Έως 28/2 η υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης


Η διαδικασία κατά τη νέα, τρίτη, φάση λειτουργίας της πλατφόρμας της πρώτης αρωγής προχωρά κανονικά, έχοντας, μέχρι σήμερα, 2.190 οριστικοποιημένες αιτήσεις και 262 προσωρινές

 

Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 η υποβολή ή τροποποίηση αιτήσεων πρώτης αρωγής από τους πληγέντες από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Κρήτη προβλέπεται με τις νέες σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών και Επικρατείας, που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Με τις ΚΥΑ Β' 635/15.02.2022, Β' 636/15.02.2022, Β' 637/15.02.2022 δίνεται παράταση στους σεισμόπληκτους της Κρήτης για την υποβολή ή τροποποίηση αιτήσεων πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης επιχειρήσεων και αποζημίωσης οικοσκευής αντίστοιχα, έως το τέλος του τρέχοντα μήνα.

Οι εν λόγω αποφάσεις εκδόθηκαν σε συνέχεια έγκρισης σχετικής εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής υπό την προεδρία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστου Τριαντόπουλου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων που ελήφθησαν από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, δημοσιεύτηκαν νέες κοινές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες δίνεται παράταση στους πληγέντες από τον σεισμό στην Κρήτη να υποβάλουν αίτηση ή να τροποποιήσουν την αίτηση που έχουν ήδη υποβάλει για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής ή επιχορήγησης επιχειρήσεων ή για την αποζημίωση για οικοσκευή στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Με αυτόν τον τρόπο, οι σεισμόπληκτοι πολίτες θα έχουν περισσότερο χρόνο προκειμένου να αιτηθούν για ένταξη στο πλαίσιο της πρώτης αρωγής ή να τροποποιήσουν την αίτηση που ενδεχομένως έχουν ήδη υποβάλει. Η διαδικασία κατά τη νέα, τρίτη, φάση λειτουργίας της πλατφόρμας της πρώτης αρωγής προχωρά κανονικά, έχοντας, μέχρι σήμερα, 2.190 οριστικοποιημένες αιτήσεις και 262 προσωρινές. Και συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ