Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι αγροτικές αποζημιώσεις λόγω πανδημίας

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι αγροτικές αποζημιώσεις λόγω πανδημίας

Tο 2020 το ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών στα αγροτικά προϊόντα ήταν πλεονασματικό κατά περίπου 450 εκατ. ευρώ

Έκκληση για την αξιοποίηση του εν εξελίξει προγράμματος το οποίο μαζί με τη μόχλευση φτάνει τα 80 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή έργων έγγειων βελτιώσεων έκανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στύλιος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων είπε ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης τα επόμενα χρόνια θα χρηματοδοτηθούν έργα και δράσεις ύψους 2 δις ευρώ στον πρωτογενή τομέα. Έργα μέσω ΣΔΙΤ που εστιάζουν στον εκσυγχρονισμό των εκμεταλλεύσεων και της παραγωγής.

Ο κ. Στύλιος ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών οι αποζημιώσεις λόγω πανδημίας, ενώ εξετάζεται το ζήτημα της χορήγησης ενισχύσεων λόγω της φετινής ακαρπίας σε εσπεριδοειδή, ελιές και άλλα προϊόντα.

Τέλος, είπε ότι το 2020 το ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών στα αγροτικά προϊόντα ήταν πλεονασματικό κατά περίπου 450 εκατ. ευρώ. Αναφερόμενος στα αρδευτικά της πεδιάδας της Άρτας – τα οποία χαρακτήρισε απαρχαιωμένα – είπε ότι αυτό το διάστημα εκτελούνται έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ και θα διατεθούν άλλα 2,2 εκατ. ανά φορέα για έγγειες βελτιώσεις, με μελέτες που θα χρηματοδοτήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επιπλέον θα διατεθεί 1 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του αντλιοστασίου Βίγλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ