ΥΠΑΑΤ: 9 εκατ. ευρώ για το νέο πρόγραμμα Απόσταξης Οίνου

ΥΠΑΑΤ: 9 εκατ. ευρώ για το νέο πρόγραμμα Απόσταξης Οίνου

Σε 9 εκ. ευρώ ανέρχεται το νέο Πρόγραμμα Απόσταξης Κρίσης οίνου για το έτος 2021, που ως στόχο έχει την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης από την πανδημία.

Όπως αναφέρεται σε απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός και η υφυπουργός, Φωτεινή Αραμπατζή, το νέο πρόγραμμα απόσταξης οίνου για το έτος 2021, αγγίζει το ποσό των 9 εκ. ευρώ.

«Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού και της υφυπουργού Φωτεινής Αραμπατζή, από τα διαθέσιμα κονδύλια του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης Αμπελοοινικού Τομέα 2019- 2023 διατίθενται 4.050.000 ευρώ και μέσω Εθνικής Συμμετοχής διατίθενται 4.950.000 ευρώ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ.

Στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού στον αμπελοοινικό κλάδο.

Όπως έκανε γνωστό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η απόφαση έχει ήδη προωθηθεί στον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο προς υπογραφή, ώστε μετά την έκδοση της ΚΥΑ, οι υπηρεσίες να είναι έτοιμες να δεχθούν αιτήσεις ένταξης στο Πρόγραμμα Απόσταξης εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών.

Σημειώνεται τέλος ότι η Γενική Διεύθυνση Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ έχει ορίσει ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων την 23η Ιουλίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ