Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από την ΕΕ για τα σεισμόπληκτα νησιά του Ιονίου

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από την ΕΕ για τα σεισμόπληκτα νησιά του Ιονίου
Εγκρίθηκε από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρηματοδότηση ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στα Ιόνια Νησιά το Νοέμβριο του 2015.

Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, προχώρησε αμέσως μετά το σεισμό σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υποβληθεί εμπρόθεσμα και με επιτυχία το σχετικό αίτημα κινητοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο Αλληλεγγύης παρεμβαίνει για την κάλυψη μέρους της αποκατάστασης δημοσίων υποδομών, δαπανών υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών και των δαπανών προσωρινών μέτρων ανακούφισης του τοπικού πληθυσμού στις οποίες έχουν ήδη προβεί οι αρμόδιοι φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαΐου υπογράφηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση των τριών συναρμόδιων υπουργών (Οικονομίας, Οικονομικών και Υποδομών-Μεταφορών) που εξασφαλίζει κονδύλι 1,78 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης και την κάλυψη δαπανών στέγασης κατοίκων περιοχών που επλήγησαν από το σεισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ